Megvan a Prometheus 2 címe!

Írta: , ekkor: 2015. szeptember 24., 21:06 |

Miután tegnap elhintette, hogy több folytatást is tervez a Prometheushoz, most a Mentőexpedíció, avagy A Marsi promotálása közben Ridley Scott elárulta azt is a HeyUGuys interjújában, hogy mi lesz az Alien-sorozat előzményeként szolgáló Prometheus folytatás címe. Segítünk: nem Prometheus 2, Prometheus Two vagy Prometheus To.

Scott szerint…(dobpergés)… a folytatást Alien: Paradise Lost címmel kell majd keresnünk a mozikban, ha egyszer elkészül. Ez egy utalás John Milton hírhedt művére, az Elveszett Paradicsomra, valamint a Prometheus egyik dialógusára is, amelyben Elizabeth Shaw édesapja (Patrick Wilson) azt mondja a lányának, hogy mindenki más szóval illeti azt a helyet, ahová a halott emberek mennek: mennyország, paradicsom, de mindegy hogy hívjuk, hiszen varázslatos hely. Erre az ifjabb Shaw visszakérdez: Honnan tudod, hogy az?

A ComingSoon arról számolt be, hogy az új bolygó, amely az Alien: Paradise Lost-ban szerepelni fog a Prometheusban megismert mérnökök otthona lesz és egyszerűen csak Paradise-ként (Paradicsomként) hivatkoznak rá. Új, félelmetes teremtmények felbukkanására is számíthatunk majd, mint például arra a “The Deacon” névre keresztelt alien/mérnök hibridre, amely az előd fináléjában bukkant fel:

 

Az Alien: Paradise Lost forgatása 2016. februárjában kezdődik el, mivel Ridley Scott ragaszkodik hozzá, hogy a Prometheus folytatás még a Neill Blomkamp által készítendő
Alien 5 előtt megjelenjen. Michael Fassbender és Noomi Rapace visszatérnek a szerepeikben.”

Forrás: http://cinestar.hu/megvan-a-prometheus-2-hivatalos-cime/

A Prometheus 2 végre elkezdi megválaszolni a nagy kérdéseket

Írta: , ekkor: 2015. szeptember 17., 22:16 |

“Ridley Scott mostanában lépten-nyomon a közelgő filmjét, A marsit promotálja, de eközben csak nem hagyják őt nyugton a riporterek, akik máris a következő projektjéről, a Prometheus 2-ről érdeklődnek. A direktor a Torontói Filmfesztiválon elárulta, hogy a folytatás megválaszolja a nagy kérdéseket, melyeket az első rész feltett.

„Egy nagy volumenű ötlettel, jobban mondva egy nagy volumenű kérdéssel kezdődik az egész. Kik ezek (a Tervezők), és miért hoztak létre egy ilyen gonosz biológiai és bakterológiai rendszert? És azáltal, hogy ezeket létrehozták, kik ellen akarták megvédeni magukat? Szóval ezekre a kérdésekre ad választ, illetve kezd el választ adni a Prometheus 2.”

Tehát valamennyivel mindenképp okosabbak leszünk, a kérdés már csak az, hogy mindeközben nem dobnak-e újabbakat a nézők arcába. A Prometheus 2 februártól kezd el forogni, és 2017-ben kerül a mozikba.

Forrás: http://cinestar.hu/a-prometheus-2-vegre-elkezdi-megvalaszolni-a-nagy-kerdeseket/

A Prometheus 2 miatt fog késni az Alien 5?

Írta: , ekkor: 2015. augusztus 19., 12:58 |

“Pár héttel ezelőtt érkezett a hír, hogy Ridley Scott 2016 januárjában kezdené el forgatni a Prometheus 2-t. De arra senki sem gondolt, hogy ez mennyiben befolyásolhatja Neil Blomkamp készülő új Alien filmjét, ami eredetileg 2017-ben jelent volna meg. Úgy tűnik, hogy erre végre megvan a válasz a Bloody Disgusting jóvoltából.

Eszerint Scott ragaszkodik ahhoz, hogy a 20th Century Fox addig tartsa vissza az Alien 5-öt, amíg a Prometheus munkálatai zajlanak. Itt a teljes idézet:

Az Alien 5-ön most nagyon dolgoznak, mivel a Foxnak ez egy nagy szenzáció. Blomkamp éppen írja a forgatókönyvet (amiről még csak nagyon kevés az információ), és próbál finomítani az ötletein. Ridley Scott is jelenleg az elő-munkálatokat végzi, de ragaszkodott ahhoz, hogy a Prometheus 2 legyen elkészítve előbb.

Ebből arra lehet következtetni, hogy 2018 előtt nem láthatjuk az Alien 5. felvonását, ugyanis a Prometheust 2017-re ígérték be. Az igaz, hogy így elég ideje lesz a rendező úrnak tökéletesítenie a forgatókönyvet, de az biztos, hogy az így is kissé kiöregedett főszereplők (Weaver és Biehn) további késleltetése még hátránnyá válhat.

A forgatást mindenféleképpen elkezdik 2017-ben, és ekkor már láthatjuk moziban a Prometheus 2-t.”

Forráshttp://cinestar.hu/a-prometheus-2-miatt-fog-kesni-az-alien-5/

Shane Black újragondolja a Predator franchise-t

Írta: , ekkor: 2015. augusztus 14., 23:47 |

“Annyira rég volt a bejelentés, hogy szinte már mindenki elfelejtette, hogy a legújabb Predator film rendezésével és megírásával azt a Shane Blacket bízták meg, akinek nevéhez többek között a zseniális Durr, durr és csók, valamint a képregény-rajongókat igen csak megosztó Vasember 3 is fűződik. Aki esetleg megijedt volna a hosszú hallgatás miatt, hogy a projekt máris igába dőlt, azt megnyugtatjuk: Shane Black jelenleg is dolgozik a szkripten, és eltökélt abban, hogy megvalósítsa az új Predatort.

Azt talán kevesen tudják, hogy Shane Blacknek konkrét szerepe volt az 1987-es eredeti Predatorban, aminek produceri teendőit John Davis végezte el. Davis, aki visszatér producerként a következő Predator filmre, az új sorozatának promózása közben ejtett el néhány szót Shane Black víziójáról.

„Shane nemrég forgatott le egy filmet, és most egy piloton dolgozik, de már sokat olvastam a forgatókönyvéből, és meg kell mondjam, hogy zseniális és szórakoztató. Egyszerűen újraalkotta ezt a népszerű franchise-t egy egészen különleges, érdekes formában, egy teljesen más szemszögből. Egész egyszerűen Shane egy fantasztikus író-rendező.”

Black egyébként Fred Dekkerrel együtt írja az új Predator forgatókönyvét, ami a kezdetleges ijedelmek ellenére nem reboot lesz, hanem egy leleményes folytatása az eredeti filmnek. Ez a rebootok érájában máris egy jó pontnak számít. A rendező nemrégiben fejezte be a The Nice Guys forgatását, ami jövő júniusban fog érkezni, de egyelőre még nem jelentette be, hogy mi lesz a következő projektje azt követően. Remélhetőleg, mire debütál az új filmje, addigra elkészülnek a forgatókönyvvel, és gyorsan nekiláthatnak a Predator franchise legújabb fejezetének.”

Forrás: http://cinestar.hu/shane-black-ujragondolja-a-predator-franchise-t/

Átírják az Alien 5-öt a Prometheus 2 miatt

Írta: , ekkor: 2015. március 23., 21:47 |

“A hétvégén a teljes geek szaksajtó azon pörgött, hogy Ridley Scott kedvesen rászólt Neill Blompampra: át kéne írni kicsit a nemrég bedobott Alien 5-tervezetét, mert különben borítja a 2016-ra tervezett Prometheus 2 nagy meglepetését.

Konkrétumokról nem esett szó, de a fanatikus rajongóknak gyanús, hogy a netet bejárt, Space Jockey-páncélruhát idéző Alien-szkafandert viselő Ripley ötlete nem volt kompatibilis Ridley Scott Alien-mentes Alien-előzményfilmjével.

Blomkamp tiszteletben tartja az Alien atyjának kérését, nem akar a mester tyúkszemére lépni, és átír pár dolgot A végső megoldás: Halált és a Feltámad a Halált, vagyis az Alien 3-4-et zárójelbe tévő folytatásában, ami a Prometheus 2 után egy évvel, 2017-ben kerülne a mozikba. Többek között a címmel is variálnia kellett, ami miatt a rajongók máris ilyen kamucímekkel viccelődnek:

  • Aliens Vs. Prometheus
  • Alien: Genesys
  • Aliens: The New Batch
  • Aliens Strike Back
  • Aliens On A Plane
  • Alien: Nothing Newt
  • Alien: Alien’s Requiem for a Predator Ressurection… Again”

Forráshttp://index.hu/kultur/cinematrix/2015/03/23/atirjak_az_alien_5-ot_a_prometheus_2_miatt/

Az Alien 5 nem írja újra a korábbi részeket

Írta: , ekkor: 2015. február 27., 22:30 |


“Neill Blomkamp rendező tisztázta a dolgokat, és a félreértések elkerülése végett elmagyarázta, hogy nem hagyja figyelmen kívül az Alien 3-at és 4-et.

Nem kis felzúdulást váltott ki, amikor Neill Blomkamp megerősítette, hogy valóban ő rendezi a következő Alien filmet, ami rögtön a várólisták elejére került, és amiről szinte naponta tudunk meg valami újat. Mint legutóbb például kiderült, az új Alien film a Bolygó neve: Halál történetét fogja folytatni, de a rendező gyorsan szeretné tisztázni a félreértéseket, miszerint nem fogja figyelmen kívül hagyni az utána lévő két filmet.

>>Az én személyes kedvencem az első két Alien film, így azt szeretném, ha hozzájuk kapcsolódna az enyém közvetlenül. Ez a célom. Nem akarom meg nem történtté tenni, vagy újraírni az Alien 4 [sic!] és az Alien: Feltámad a Halál eseményeit, csupán azt szeretném, ha az én filmem az első két részhez kapcsolódna.<<

Az mindenesetre már biztosnak tűnik, hogy Sigourney Weaver visszatér Ripley szerepébe – bár egyelőre még nem tudni, milyen formában, hiszen az [SPOILER] Alien 3-ban meghalt, majd a Feltámad a Halálban klónként tért vissza [SPOILER VÉGE]. A színésznő a következőket mondta ennek kapcsán:
>>Még csak most kezdünk vele igazán foglalkozni, szóval a közönségnek még várnia kell egy kicsit rá. Nagyon várom, hogy újra eljátszhassam. Ő egy nagyon érdekes karakter, és mindig is úgy éreztem, hogy egy nagy kiváltság őt játszani. <<

Neill Blomkamp Alienje a tervek szerint 2017-ben kerül mozikba.”

Forrás: http://cinestar.hu/az-alien-5-nem-irja-ujra-a-korabbi-reszeket/

Új Alien idővonal?

Írta: , ekkor: 2015. február 26., 10:42 |

“Hosszú vágyakozás után hivatalossá vált, hogy Neill Blomkamp hamarosan tényleg Alien-filmet rendezhet, ráadásul egy frissen felkerült interjú szerint az új mozi voltaképpen semmissé teszi az Alien 3-at és 4-et, pontosabban az 1992-es A végső megoldás: Halál és az Alien 4: Feltámad a Halál c. filmeket. Blomkamp Sigourney Weaverrel adott interjút a Sky Moviesnak, és a rendező konkrétan kijelentette, hogy a saját filmje voltaképpen vérrokona, testvére lesz az első két Aliennek, ami teljesen átírhatja a másik két Alien-filmben megismert történetet. Sőt, Blomkamp szeretne egy tisztességes befejezést Ripley karakterének, aminél konkrétabbat viszont nem mond az alábbi interjúban.

Ez egyébként azt is jelentheti, hogy a 2013-as Aliens: Colonial Marines videojáték története sem számít bele a kánonba, pedig két éve a stúdió azzal az ígérettel promózta, hogy a játékból olyan dolgok is kiderülnek, amik a filmekből nem. Például, hogy Hicks él, amitől Alien-rajongók ezrei kaptak agyérgörcsöt az egyébként is iszonyatosan gyenge játék használata közben.

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/02/26/atirhatja_a_tortenelmet_az_uj_alien-film/

Sínen az új Alien film

Írta: , ekkor: 2015. február 19., 14:45 |

“Neill Blomkamp, a District 9 és az Elysium rendezője a múltkoriban még csak mint érdekességként mutatta be szabadidejében készített Alienes koncepciórajzait. Később Sidourney Weaver is jelezte, hogy a Chappie forgatásán beszélgettek Blomkamppal egy esetleges projektről, de akkor Weaver úgy gondolta, hogy nem valószínű a projekt megvalósítás. Nos, nem a próféta beszélt belőle, mert ma a rendező úr az Instagramján leközölt egy klasszikus Alienes képet (lásd lent) és mellé a következőt firkantotta:

>>Ő… Szóval, hivatalosan is ez a következő filmem.<<

Egyelőre ennyi biztos a filmről, a többit már csak a koncepciórajzok és cnyilatkozatai alapján találgathatjuk. Vagyis egy olyan film lehet az Alien 5, ami ignorálja az Alien3 (A végső megoldás: a halál) és az Alien Resurrection (Alien 4 – Feltámad a Halál) eseményeit, és visszatér Ripley (akit talán igen, talán nem Sigourney Weaver játszana) és sav marta képű Hicks tizedes (akit talán igen, talán nem Michael Bhien fog játszani).

Um… So I think it's officially my next film. #alien

A photo posted by Brownsnout (@neillblomkamp) on

A 20th Century Fox emellett azt is megerősítette, hogy Blomkamp Alien-projektje független az Alien-univerzumában játszódó másik szériától, a Prometheustól, annak folytatásán továbbra is Ridley Scott dolgozik. Ezzel kapcsolatban, ami biztos, hogy Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) és a súlyosan megrongálódott David (Michael Fassbender) visszatérnek. A történet a Mérnökök hazájának keresésére fókuszál, és megismerhetjük majd David manipulatív, életveszélyes oldalát. Mindemellett bekerül a történetbe egy új alien is (hogy az xenomorf lesz-e, jó kérdés, Scott egyelőre azt állítja, hogy nem, de állított ő már sok mindent), és egyes hírek szerint már tizenöt különféle forgatókönyv készült hozzá… Ami nem túl jó jel.”

Forrás: http://www.sfportal.hu/district-9-rendezoje-alien-filmet-keszit-18200.scifi

További infók angol nyelven: http://www.avpgalaxy.net/2015/02/19/blomkamps-alien-5-official/

Blomkamp lenyűgöző Alien-vázlatai valósággá válhatnak

Írta: , ekkor: 2015. február 12., 00:40 |

“Január elején a semmiből tűnt fel az interneten több olyan filmvázlat és terv, amik egy soha le nem forgatott Alien-filmhez készültek. Ezeket nem más töltötte fel, mint a District 9-t és az Elysiumot rendező Neill Blomkamp, a kortárs sci-fi egyik legfelkapottabb rendezője. Blomkamp fanatikus Alien-rajongó, és a vázlatot kikerülése után megkezdődtek a pletykák, miszerint a dél-afrikai korábban érintve lehetett a Prometheusban vagy más, egyelőre tervezés alatt álló Alien-filmben.

A találgatások most fokozódhatnak, mivel Blomkamp az Uproxxnak és a Collidernek is interjút adott, amikből kiderül, hogy:

*Tényleg minden vágya Alient forgatni
*a CHAPPiE vágása alatt volt ideje dolgozni a kikerült vázlatokon
* amikről a stúdió egyáltalán nem tudott
*a CHAPPiE forgatása alatt állandóan az Alienről kérdezősködött Sigourney Weavernél
*a vázlatok mellett már a történetet is kitalálta, ami az első két film után játszódna

Az egészben az az igazán érdekes, hogy hivatalosan Blomkamp soha sem beszélt az Alien franchise-t birtokló Foxszal, de a stúdióhoz eljutott pletykák alapján nagyon szeretnék megvalósítani a dél-afrikai ötleteit. Blomkamp szerint is elképzelhető a projekt, de saját bevallása szerint régóta rá várnak a stúdiónál, csak rajta múlik az egész.
>>Már holnap hozzákezdenének a forgatáshoz, annyira szeretnék ezt a filmet.<< - mondta Blomkamp.

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/02/11/blomkamp_lenyugozo_alien-vazlatai_valosagga_valhatnak/?cp=1#c6734303

Interjú az Alien:Isolation egyik magyar fejlesztőjével

Írta: , ekkor: 2015. január 16., 13:43 |

Az ipon.hu oldalnak sikerült egy igen csak exkluzív interjút készítsen, az Alien:Isolation játék fejlesztésében tevékenykedő Faragó Károllyal:

“Az Alien: Isolation tavaly októberben teljesen magába szippantott minket (lásd: Magrathea tesztje), így nem csoda, hogy pár hete én is újra elővettem a The Creative Assembly túlélő-horror játékát. Az viszont jócskán meglepett, amikor a bevezető intró alatt egy magyar névre lettem figyelmes: “Karoly Farago”. Ejjha, ebből interjú lesz! – gondoltam magamban, és miután sikerült felvennem a kapcsolatot vele, rövid egyeztetést követően el is készült az alábbi szösszenet. Következik Faragó Károly (Fary), az Alien: Isolation lead tools programmere, akinek ezúton is köszönjük, hogy elfogadta felkérésünket!

Szia Fary, üdvözöllek az iPon olvasók nevében! Először is mesélj kérlek magadról, mit tudhatunk Rólad?

Helló, üdvözlöm az olvasókat! Játékprogramozó vagyok immáron 15 éve, aminek legnagyobb részét külföldön töltöttem olyan neves cégeknél, mint a Square Enix, az Electronic Arts és a SEGA. Az elmúlt hat évben a The Creative Assembly–nek dolgoztam, főleg tools és engine-nel kapcsolatos munkákban vettem részt.

Itthon sokakban felmerül, hogy játékfejlesztők lesznek, de nem tiszta, hogyan is válhat valaki azzá. Te milyen állomásokon mentél keresztül, amíg idáig eljutottál?

Hát én még nagyon régen Commodore Plus 4-en tanultam programozni Assembly-ben, internet nélkül, otthon egyedül az általános iskolás éveim alatt. Ez persze már nem feltétlenül a követendő példa. (:
Manapság szerencsére a helyzet egy kicsit egyszerűbb, nagyon profi fejlesztőeszközök – mint a Unity vagy az Unreal Engine – váltak elérhetővé ingyenesen (vagy alacsony havidíjért). (Az Unreal AAA játékfejlesztésben használatos, míg a Unity főleg mobilos környezetben.) Mindenképpen javaslom, hogy legyen legalább egy elkészített játékunk, és csak azután próbálkozzunk meg jelentkezni első munkahelyünkre!
Egy diploma megléte ugyancsak fontos. Nagy cégek szinte mindig kérik és vízum igénylésekor is nagyon nagy segítség. Programozók főleg informatika, fizika és matematika diplomákkal rendelkeznek, míg a művészek valamilyen művészeti diplomával. A dizájnerek meglehetősen vegyes háttérrel rendelkeznek, de az mindképpen jó, ha értenek valamilyen szinten mind a programozáshoz, mind a művészeti oldalhoz.

A Creative Assembly igen nagy név a szakmában, hogy sikerült bekerülnöd hozzájuk?

Valóban az, nekem szerencsére már megvolt a szükséges tapasztalatom mielőtt jelentkeztem volna, így igazából nem volt olyan nehéz. Persze azért nem vettem félvállról, jelentkezés előtt át kellett nézzem a szakirodalmat (programozás, matematika), hogy nehogy elmeszeljenek a beugró teszten. A személyes elbeszélgetés utána már könnyebb volt, ott főleg arról kérdeztek, hogy mivel is foglalkozom napi szinten.

A folytatás az alábbi linken olvasható: http://ipon.hu/jatekok/exkluziv!_alien_isolation_interju_a_magyar_fejlesztovel/2393/

Keresel valamit?

A kereséshez használd ezt a mezőt:

Nem találod amit kerestél? Dobj egy kommentet valamelyik bejegyzésnél vagy írj nekünk egy e-mail -t (impresszum)!

2015. október
H K S C P S V
« szept    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031