Prometheus 2 – Alienek nélkül?

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 25., 21:35 |

“Annak ellenére, hogy a Prometheus az Alien-sorozat előzménye, egy-két részletet leszámítva, túl sok közös pontjuk nincs. Még csak a hagyományos ‘nyolcadik utas’ sem jelent meg, csak egy távoli “rokona’.
Talán csalódást keltő volt némelyeknek, hogy a már megszokott ‘nyolcadik utas’ nem tette tiszteletét a Prometheus-filmben. De vajon számíthatunk-e rájuk a második részben? Ridley Scott megint mesélt egy keveset a következő részről, és a Szárnyas fejvadász 2.-ről is.
Hát nagyon úgy tűnik: nem. A klasszikus Xenomorphok nem teszik tiszteletüket a következő részben sem.

>>A szörnnyel végeztünk. Szerencsére találkoztam H.R. Giger-rel annyi évvel ezelőtt. Nehéz azt megismételni. Sikerült beleerőltetni a szörnyt, bár ők azt mondták túl obszcén. Nem akarták vászonra vinni, de én azt mondtam >>Meg akarom csinálni. Ez fantasztikus.<< De négy film után, szerintem kezd kimerülni. Azt hiszem, ideje valami érdekesebbel előlépni, és szerintem megvan, mi lesz a következő lépés. A Tervezők kezdetnek jók voltak. Most is épp írják a forgatókönyvet. Határozottan meg akarom csinálni, mert imádtam dolgozni a Prometheus-on. Valószínűleg Elizabeth Shaw-val és az android David-del folytatjuk. Találjátok ki ő, hogyan kapja vissza a fejét!<<

Néhány szó Harrison Ford-ról és a Szárnyas fejvadász 2.-ről.
"Találkoztam vele a balesetét megelőző éjszakán. Remélem, semmi közöm hozzá. A film már be van táblázva. Azt még nem tudom pontosan mikorra, mert Harrison még dolgozik a Csillagok háborúján. Folytatás lesz, és meglepően jó története van."

Ridley Scott legközelebb Andy Weir The Martian című regényét viszi filmvászonra Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara és Mackenzie Davis szereplésével."

Forrás: http://cinestar.hu/cikk/prometheus-2-ridley-scott-az-alienrol

Alien: Isolation – fél napnyi rettegés?

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 22., 23:08 |

“A játékmenet sajátosságai miatt lehetetlen megsaccolni, pontosan mennyi idő is kipörgetni az Alien: Isolationt, de a fejlesztők szerint aki ügyes, még az sem végez vele hamar.

Már csak két hétre vagyunk az Alien: Isolation megjelenésétől , ami jelen állás szerint akár az év legjobb játékai közt is ott lehet. Ehhez persze még be kell váltania a hozzá fűzött ígéreteket, de mi bízunk benne, hogy Ripleyék elkápráztatnak majd minket.

Egy horrorjáték esetében nagyon nehéz belőni a játékidőt, hiszen ha valaki elakad egy ponton, akár órákat is veszíthet, de azon is sok múlik, hogy mennyire vagyunk hidegvérűek. Ha valakinek kötélből vannak az idegei és izomból végigszalad a pályákon anélkül, hogy akár egy pillanatra is 80 fölé menne a pulzusa (pedig mint tudjuk, szaladgálni nem szabad), az sokkal rövidebb idő alatt befejezi majd a játékot, mint az a játékos, aki a legapróbb pisszenésre is bebújik az ágy alá.
Az első ígéretek szerint az Alien: Isolation 25 óra játékot kínált volna, és bár örülünk a tartalmas játékoknak, egy ilyen cím esetén vontatottá válhat a dolog. A játék vezető dizájnere egy interjúban elmondta, hogy az egyedi játéktechnikai megoldások miatt képtelenség pontos számot mondani, hiszen elképzelhető, hogy valaki órákig nem találkozik az aliennel, míg másokat úton-útfélen megzabál, de a kampányt igyekeznek 12-15 órára belőni.”

Forrás: http://www.gamestar.hu/alien-isolation-tobb-mint-fel-napnyi-retteges-var-rank.html

Cinestar megemlékezés az Alien-ről

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 21., 22:44 |

“35 évvel ezelőtt mutatták be az amerikai mozik a legelső Alien-filmet. Eme jeles évforduló alkalmából nemcsak a mozik tűzték ismét műsorra a nyolcadik utast, de mi is speciális összeállítással készültünk!

Gladiátor, Titanic, Harcosok Klubja, Amelie csodálatos élete… Mi bennük a közös? Hogy mindegyik díjazott világsiker filmrendezője az Alien négy részes sorozatának megvalósításában is részt vett, és ezzel is beírták magukat a filmtörténelembe. Sok olyan sorozat és trilógia létezik, ami mérföldkőnek számít a filmiparban, és némi jóindulattal az Alien, azaz a Halál sci-fivel ötvözött horrorisztikus történetei is korszakalkotónak számítanak.

Ridley Scott nyúlt először a rovarszerű parazitákhoz. A Nyolcadik utas: a Halál című műve csupán a második rendezése volt, mégis, ennek nyomán képregények, könyvek és játékok is megjelentek a piacon, egyfajta divathullámot indítva el, de a kritikusokat is megfogta, nem csak a vérre szomjazó közönséget. Ráadásul egyedülálló módon ez volt az első olyan film, aminek az akcióhősét nem egy olajozottan fénylő testű adonisz, hanem egy nő játszotta. A nézők rajongtak érte, harminchárom éve egy ilyen filmet, ilyen vizuális megoldásokkal csak imádni lehetett. A jó marketing is rásegített a sikerre. “Az űrben senki nem hallja a sikolyod.” Ki ne zsongott volna be ettől a mondattól? A Csillagok háborúja, a Harmadik típusú találkozások, és más, Földön kívül játszódó filmek népszerűségén az Alien vidáman belovagolt a top filmek közé, és ma is klasszikusnak számít, némelyik mondata szállóige, a színészek világhírnévre tettek szert, jócskán hozott a konyhára, és még Oscar-díjat is nyert a látványvilág miatt. A premiert követően egyértelmű volt, hogy a siker második részt is követel. Ridley Scott azonban egy másik jelentős dologgal is gazdagította a filmtörténetet: neki köszönhető, hogy manapság létezik a “rendezői változat”, ami a rendezők eredeti ötleteivel leforgatott filmet jelenti, előtte csak a kész filmeket lehetett látni. Hála neki, ma már a legtöbb film többféle befejezéssel, plusz – vagy épp kivágott – jelenetekkel is fellelhető. Scott azonban a második résznél már átadta a stafétát egy olyan embernek, aki manapság amúgy is az amazon típusú nő alakjáért rajong, és filmjeiben rendszerint minimum egy ilyen karaktert el is helyez, ez az illető pedig James Cameron.

A Bolygó neve: Halál elnevezésű rész forgatása azonban nem volt zökkenőmentes. Cameronról tudvalevő, hogy nem egy könnyen meggyőzhető, simulékony ember, inkább a kemény és szigorú, sőt makacs jelzőkkel szokták illeti, így nem is csoda, hogy mikor a stúdió azzal kezdte, hogy egy olyan változattal is készüljön, amiben nem szerepel majd Ripley (az első rész főszereplője), ezt kerek-perec megtagadta. Ripley nélkül ez nem az Alien. Sigourney Weaver ennek hallatán szívta a fogát rendesen, nem akarta, hogy a karaktere kidolgozatlan legyen, ódzkodott a szerződés aláírásától, de Cameron végül meggyőzte (milyen meglepő), ahogy mindenki mást is. A visszajelzések pozitívak, lelkesek, elismerőek voltak. A kritikusok szerint Cameron nem csak fantáziadúsan folytatta az első filmet, de gyakorlatilag még a műfajon is csavart egyet: ez nem csak egy sci-finek álcázott horror, hanem a katonai kommandófilmeket is simán lesöpri a pályáról. A második rész már nem csak egy, hanem két Oscart nyert: hazavihette a legjobb hang és látványeffektekért járó díjat, és tucatnyi más jelölést is begyűjtött, például Golden Globe-ot. James Cameron szokás szerint nem aprózta el a dolgokat, hatott a szellemre és a lélekre, megdolgoztatta az idegeket, és ott voltak A Nők is: Weaver önálló és kemény karaktere, valamint egy talpraesett kislány a sok keménylegény katona közt. Akció, félelem, küzdelem – garantált siker egy horrornál, jöhetett is a harmadik rész.”

A folytatás az alábbi linken található: http://cinestar.hu/cikk/az-urben-senki-sem-hallja-a-sikolyod-1-resz-1

Írta: Hompola Júlia V.

Alien: Isolation – Hear You Scream

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 19., 21:37 |

“Egy újabb >>így ne éld túl a játékot<< videó jött ki az Alien: Isolationhoz. Lehet, hogy ez nem is túlélőhorror, hanem egy halálszimulátor?

Valószínűleg az Alien: Isolation fogja a legjobban szimulálni azt az élethelyzetet, amikor az ember összefut egy xenomorffal. Az eddigi játékokban az ilyet ugye még akkor is túlélhettük, ha egy egész fészekaljnyi dög rontott ránk. Az eddigi How Will You Survive videók viszont azt bizonyították, hogy az Alien: Isolationban azonnal rányomhatunk a Quick Load gombjára, ha a képernyőre kerül az idegen.

Az e heti második kis szösszenetben újabb fontos információval gazdagodtunk: ne vágjunk hozzá bombákat a lényhez, mert nem fog felfordulni, csak morcosabb lesz, az pedig káros az egészségre. Már csak az a kérdés, minek ide Survivor mód, ha az egész játék másról sem szól, mint a lehetetlen túlélésről?"

Forrás: http://www.pcguru.hu/hirek/alien-isolation-ne-bombazd-az-idegent/28944

Alien: Isolation – Don’t Shoot!

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 13., 00:53 |

http://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/alien-isolation-jatekkepek-3bc456db051902be9335-mid.jpg
“Újabb trailert kapott az Alien: Isolation, amiből kiderül, miért nem szerencsés a Sevastopol fedélzetén tűzharcba keveredni.

Pár napja kaptunk egy videót, amiből megtudtuk, miért nem ildomos elfutni az idegen elől az Alien: Isolationben. Nos, a válasz egyszerű: mert piszok gyors. Na de mi a helyzet az emberi ellenfelekkel? Előlük célszerű — inkább, minthogy tűzharcba keveredjünk velük. Az ilyen csetepaték ugyanis odavonzhatnak egy nem várt vendéget.

Hogy mi történhet velünk a baráti gépigénnyel megáldott Alien: Isolationben, ha nem kívánatos zajt csapunk, az kiderül a most kiadott trailerből, amelynek a címe nemes egyszerűséggel egy jó tanács: ne lőj!”

Forrás: http://www.pcguru.hu/hirek/alien-isolation-ne-loj-itt-az-uj-trailer/28841

ALIEN: ISOLATION MINIMUM GÉPIGÉNY:

Operációs rendszer: Windows 7 (32bit)
Processzor: 3,16 Ghz Intel Core 2 Duo E8500
Memória: 4 GB RAM
Videokártya: AMD Radeon HD 5550 vagy Nvidia GeForce GT 430; alapkövetelmény: DirectX 11-es VGA 1 GB videómemóriával
Merevlemez: 35 GB szabad hely

ALIEN: ISOLATION AJÁNLOTT GÉPIGÉNY:

Operációs rendszer: Windows 7 (64bit)
Processzor: 3,2 GHz AMD Phenom II X4 955 vagy 3.0 Ghz Intel Core 2 Quad Q9650
Memória: 8 GB RAM
Videokártya: AMD Radeon R9 200-as sorozat vagy Nvidia GeForce GTX660; alapkövetelmény: DirectX 11-es VGA 2 GB videómemóriával

Alien: Isolation – No escape

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 9., 22:23 |

“Aranylemezre került az Alien: Isolation, ennek örömére kaptunk egy új trailert, ami megmutatja, mi lesz velünk, ha nem vagyunk elég ügyesek.

Aranylemezre került az Alien: Isolation, ami azt jelenti, hogy már semmi, legfeljebb csak egy üzleti döntés állhat a megjelenés útjába.  A program, ami egyébként az eddigi legjobb Alien-játéknak ígérkezik, október 7-én kerül a boltokba, ám ez sajnos még messze van, majdnem egy hónapot kell várnunk — szerencsére nem maradunk promóciós anyagok nélkül, sőt már meg is jött a legújabb trailer (lesz még nyolc másik, ehhez hasonló videó októberig), ami megmutatja, mi vár ránk, ha nem tudunk megmenekülni a földönkívüli rémség elől. “

Forrás: http://www.pcguru.hu/hirek/aranylemezen-az-alien-isolation-es-uj-trailer/28807

 

 

Alien rendezői változat szerte az országban

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 5., 14:54 |

Az idén 35 éves évfordulóját “ünneplő” Alien (A nyolcadik utas: a Halál) most, (mint ahogyan arról már korábban többször is írtunk) megtekinthető, szerte az országban.
Az időpontokról és a vetítési helyszínekről itt tájékozódhattok:
https://www.facebook.com/anyolcadikutas/events?key=events

Prometheus folytatás: Alien + Predator

Írta: , ekkor: 2014. augusztus 21., 13:22 |

http://d2lzb5v10mb0lj.cloudfront.net/covers/300/23/23594.jpg

“Volt már ilyen crossover filmen, videójátékban, könyvben és képregényben is, szóval nem lepődünk meg annyira azon, hogy a

 20th Century Fox
Prometheus-ubniverzumába (ami persze az Aliennel és a Predatorral is közös) Fire and Stone címmel egy új képregénysorozat érkezik, ami megint összeköt mindent mindennel.

A Fire and Stone-sorozat viszont különleges lesz, hiszen a három franchise sztorijait négy képregénysorozatban öt kreatív csapat rakja majd össze. Az első ezek közül a Prometheus: Fire and Stone lesz, ezt követi az Aliens: Fire and Stone, az AVP: Fire and Stone és a Predator: Fire and Stone. A négy széria füzetei nyolc hét alatt kerülnek az olvasókhoz, kéthetente egy-egy újabb példánnyal. A történetekben lesz átjárás, sőt, az igazi élményhez mind a négyet követni kell, jóhogy.
A Prometheus: Fire and Stone első részét szeptember 10-én adja ki a Dark Horse.”

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/

- Prometheus: Fire and Stone #1 (Paul Pope variant cover)

- Prometheus: Fire and Stone #1

- Prometheus: Fire and Stone #2

Nyolcadik utas a Corvin moziban

Írta: , ekkor: 2014. augusztus 16., 10:48 |

Korábban már volt hír róla, hogy az 1979-ben elkészült Nyolcadik utas: a Halál /Alien/, mivel idén a 35 éves, itthon is újra látható lesz.
Budapesten, a Corvin moziban, szeptemberben egy héten keresztül tudjuk megtekinteni a máig időtálló alkotást.
Az első vetítési időpont szeptember 4 (csütörtök), majd egy héten keresztül (bár a honlap szerint, szombaton nem lesz vetítés) ülhetünk be a film rendezői változatára, 18:30 kezdettel.
Érdemes a jegyeket már megvenni, hiszen rengeteg hely már foglalt.

Jegyfoglalás/vétel:
http://corvinmozi.hu/filmek/nyolcadik-utas-halal?het=2014-36#mozimusor-lapozo

További információkat Facebookon is találhattok:
https://www.facebook.com/events/506300472834089/?fref=ts

A Corvin mozi elérhetősége: Corvin köz 1., Budapest, Hungary, 1082

GC: Alien Isolation próbakör + új trailer

Írta: , ekkor: 2014. augusztus 14., 12:00 |

“Sevastopol űrállomás, 2137. Tizenöt éve annak, hogy Ellen Ripley megígérte lányának, hazamegy a születésnapjára. Amanda nem adta fel a reményt, felnőttként, a Weyland-Yutani Corporation tisztjeként indul anyja nyomába.
Megtalálták a Nostromo fekete dobozát. A kereskedelmi űrhajóval, és annak hét fős legénységével rejtélyes módon végzett a végtelen űr sötétsége, a cég titkolja a komp felrobbanásának valódi okait. Részvétet nyilvánítottak, majd mély hallgatásba burkolóztak, Amanda pedig már bele is törődött szerette elvesztésébe, míg a doboz híre újra fel nem gyújtotta benne az igazság utáni vágyat. A pletykák szerint a küldetés minden perce rögzítve lett, a felvételt pedig a Sevastopolra vitték, ott várja most átszállítását a Földre. A lány nem hagyhatja, hogy a cég az utolsó bizonyítékot is eltűntesse, csapatát hátra hagyva elutazik az állomásra.

Valószínűleg örökké utáltam volna magam, ha az idei GamesCom állomásait végigjárva nem álltam volna be az Xbox One 18+ részlegének kígyózó sorába. A véresebb, kizárólag felnőtteknek ajánlott játékokat felvonultató sötét szobában ott volt ugyanis az idei év legjobban várt horrorjátéka, az Alien Isolation, mely nem csak, hogy szakítani készül a James Cameron által teremtett akciófilmes világgal, de egyenesen vissza is tér Ridley Scott klasszikusához. A készítők pedig ezt hangoztatják is, ahol csak tudják, felejtsük el a tengerészgyalogosokat, a gépfegyvereket és a Bolygót, most csak mi leszünk. És a Nyolcadik utas.

A kiállításon bemutatott demó rögtön a Sevastopol egyik legsötétebb részlegébe engedett bejárást. A történet szerint nem csak a fekete dobozt találták meg, de az egyik földönkívülit is, a xenomorf pedig brutális pusztítást végzett megint. Az űrállomás szinte teljes legénysége halott, a folyosókat barikádok, törött üvegek, felborult és összetört berendezési tárgyak borítják, a hatalmas monstrum lakatlan ócskavasként sodródik az űrben. Egyetlen lakója van csak. Az idegen.

Negyvenkét évvel járunk az LV426-on történt események előtt, sokáig fogja még a Weyland titkolni új kedvencének létezését. Amanda is fegyvertelenül lép a fedélzetre, a demó viszont a játék egyik későbbi küldetését dolgozhatja fel, hősünk itt már tapasztalt túlélőként rója a folyosókat, gyűjtöget, dolgokat párosít, és profi módon kerüli ki a szörny útját. Legalábbis annyira profin csak, mint mi vagyunk. Egy szobában vesszük át felette az irányítást, különféle cuccok hevernek szanaszét körülöttünk, találunk kábelt, egy törött rádiót, elemeket, valami riasztóhoz készülhetett kürtöt, és egy igazi lángszórót is. Még magunkhoz sem vettünk mindent, a szoba ajtaja magától kinyílik, s kezdetét veszi a rettegés.”

….. A folytatás a http://gamekapocs.hu/cikk/2487/gc_2014_alien_isolation_probakor

 oldalon olvasható.

 

És íme az új előzetes:

Keresel valamit?

A kereséshez használd ezt a mezőt:

Nem találod amit kerestél? Dobj egy kommentet valamelyik bejegyzésnél vagy írj nekünk egy e-mail -t (impresszum)!

2014. október
H K S C P S V
« szept    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031