Alien: Covenant – Új szereplő

Írta: , ekkor: 2015. december 20., 11:50 |

Legutóbbi hírünk óta azért történt egy-két dolog az új Prometheus…Alien:Covenant filmmel kapcsolatban, amiről elmulasztottunk itt megemlékezni, de tessék minket Facebookon is követni:

 https://www.facebook.com/AVP-Univerzum….
A legújabb hír pedig így szól:
Az Ex Machiná-val berobbanó, A dán lány-nyal Oscar-díjért küzdő Alicia Vikander után alighanem Katherine Waterston lesz a következő színésznő, akit mindenki meg akar majd szerezni a filmjéhez. Ridley Scott már most lecsapott rá, és őt tette meg azAlien: Covenant főszereplőjének.

Katherine Waterston a Beépített hiba című filmben

Forrás: Warner

Noomi Rapace szerepéről továbbra is hallgatnak a folytatásban. APrometheus-t ugyan túlélte a karaktere, de Waterston leszerződtetése azt jelzi, hogy nem ő áll majd a folytatás fókuszában.

Scott következő, Alien-univerzumban játszódó filmje egy új bolygóra kalauzol majd el minket: a Covenant nevű űrhajó legénysége először azt hiszi, hogy egy érintetlen paradicsomra lelt, valójában azonban egy veszélyes és sötét helyen szálltak le, amelynek az első részből ismert, Michael Fassbender által alakított android az egyetlen lakója.

Waterston első aprócska mozis szerepét a 2007-es Michael Clayton-ban játszotta el, a következő években mindössze epizódszerepek eljátszásig jutott. 2014-ben azonban felfedezte őt aMagnóliá-t és a Vérző olaj-at jegyző Paul Thomas Anderson, és komoly szerepet adott neki a nehezen értelmezhető Beépített hibacímű füves krimiben: az angol színésznő Joaquin Phoenix volt csaját és titokzatos megbízóját alakította. Tehetségét a Queen of Earth című filmben is megvillantotta Elizabeth Moss partnereként.

Katherine Waterston a Beépített hiba amerikai premierén

Forrás: AFP/Mark Ralston

Waterstont legközelebb a hozzánk januárban érkező Steve Jobs-ban láthatjuk, a címszereplő törvénytelen gyerekének az anyját alakítja. A színésznő 2016 második felében fog majd rengeteg címlapra felkerülni, ő játssza ugyanis a jövő novemberben debütáló Legendás állatok és megfigyelésük című fantasy egyik főszerepét. Tudják, ez az a Harry Potter-film, amiben már nem szerepel a varázslótanonc.

Az Alien: Covenant a tervek szerint 2017. október 7-én kerül fel a mozik műsorára.”

Forrás: http://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20151218-megvan-ki-jatssza-el-a-kovetkezo-alien-film-foszerepet.html

Prometheus 2 = Alien: Covenant

Írta: , ekkor: 2015. november 17., 10:43 |

“Még szeptemberben fedte fel Ridley Scott, hogy  a 2012-es Prometheus nagyon várt(?) folytatásának a címe Alien: Paradise Lost lesz. Később azt nyilatkozta a rendező, hogy ez a folytatás kapcsolódni fog a Xenomorphokhoz az eredeti Alien-ből és Sigourney Weaver ikonikus Ripley karakteréhez, bár sejtésünk sincs, miként fognak ezek összekapcsolódni. A cselekményről sem ismerünk sokat, ám egy mostani interjúban Scott elárulta, hogy a cím ismét megváltozott, mely így hangzik:  Alien: Covenant.

A rendező nem tárta fel, miért történt változás a címben, de egy korábbi interjúban kiderült, hogy nem csak az előző címet, de a történetet is John Milton Elveszett paradicsom c. műve inspirálja:

Olvastátok valaha Miltontól az Elveszett paradicsomot? Vicces módon a mű egy érdekes alapot ad a Prometheus 2 sötétségéhez. Ami nagyon kísérteties, mert a film ott folytatódik, ahol a Prometheus befejeződött. A szereplők elfognak jutni a Tervezők világába. Meg fogják találni, hogy kik és miért terveztek ilyen szörnyű bio-mechanoid lényeket.

Michael Fassbender és Noomi Rapace már biztos, hogy visszatérnek, de más színész visszatérését még nem erősítették meg. A forgatás a tervek szerint 2016 januárjában indul, így remélhetőleg hamarosan többet megtudunk a pontos történetről. Az Alien: Covenant 2017-ben érkezik a mozikba.”

Forráshttp://cinestar.hu/uj-cimet-kapott-az-alien-paradise-lost/

Az Alien 5 parkolópályára kerülhet

Írta: , ekkor: 2015. október 31., 14:33 |

“Miután Ridley Scott elkezdte pedzegetni a Prometheus 2 történetét és egyre többször emlegette, hogy majd neilrendesen integrálja az Alien-franchise-ba, már lehetett sejteni, hogy Neill Blomkamp Alien 5-je nagyobb veszélyben van, mint Hicks őrmester a xenomorph-fészekben volt, pedig ugye az sem volt egy sétagalopp.
Blomkamp a Twitteren jelentette be, hogy

alien is kinda holding/ pending prometheus 2. So I shall be working on other things… as much as I love the xeno- and Lt ripley
— Иeill BlomkΛmp (@NeillBlomkamp) October 30, 2015

Azaz
Az Alien egyelőre parkolópályán, a Prometheus 2-től függ minden, addig máson melózom, bármennyire is szeretem a xenomorphokat és Ripley hadnagyot.

Scott megijedhetett attól, hogy az Alien 5 iránt sokkal nagyobb az érdeklődés, mint az ő béna protoxenomorphos filmje iránt, és egyrészt előrébb hozta a forgatás időpontját, másrészt az eredetileg “Dr. Elizabeth Shaw válaszokat keres az Alkotók bolygóján”-alapú sztorit átíratta egy rendes Alien-előzményfilmre, sőt, szépen adott is egy másik címet a Prometheus 2 helyett, ez lett az Alien: Paradise Lost. A forgatást jövő februárban kezdik, és ugye Ripley hadnagy is visszatérne benne.”

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/10/30/alien_5_prometheus_2_alien_paradise_lost_ridley_scott_neil_blomkamp/

Korábban még Neill Blomkamp a twitteren közölt egy, az új Alien filmhez készült fegyverről képel.  (kép fenn) Úgy néz ki a bevetése még várhat magára…

További magyar cikk: http://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20151030-ridley-scott-miatt-leallitottak-az-alien-filmet-neill-blomkamp-alien-paradise-lost-alien-5.html

Külföldi: http://www.avpgalaxy.net/2015/10/30/alien-5-pending-alien-paradise-lost/

Megvan a Prometheus 2 címe!

Írta: , ekkor: 2015. szeptember 24., 21:06 |

Miután tegnap elhintette, hogy több folytatást is tervez a Prometheushoz, most a Mentőexpedíció, avagy A Marsi promotálása közben Ridley Scott elárulta azt is a HeyUGuys interjújában, hogy mi lesz az Alien-sorozat előzményeként szolgáló Prometheus folytatás címe. Segítünk: nem Prometheus 2, Prometheus Two vagy Prometheus To.

Scott szerint…(dobpergés)… a folytatást Alien: Paradise Lost címmel kell majd keresnünk a mozikban, ha egyszer elkészül. Ez egy utalás John Milton hírhedt művére, az Elveszett Paradicsomra, valamint a Prometheus egyik dialógusára is, amelyben Elizabeth Shaw édesapja (Patrick Wilson) azt mondja a lányának, hogy mindenki más szóval illeti azt a helyet, ahová a halott emberek mennek: mennyország, paradicsom, de mindegy hogy hívjuk, hiszen varázslatos hely. Erre az ifjabb Shaw visszakérdez: Honnan tudod, hogy az?

A ComingSoon arról számolt be, hogy az új bolygó, amely az Alien: Paradise Lost-ban szerepelni fog a Prometheusban megismert mérnökök otthona lesz és egyszerűen csak Paradise-ként (Paradicsomként) hivatkoznak rá. Új, félelmetes teremtmények felbukkanására is számíthatunk majd, mint például arra a “The Deacon” névre keresztelt alien/mérnök hibridre, amely az előd fináléjában bukkant fel:

 

Az Alien: Paradise Lost forgatása 2016. februárjában kezdődik el, mivel Ridley Scott ragaszkodik hozzá, hogy a Prometheus folytatás még a Neill Blomkamp által készítendő
Alien 5 előtt megjelenjen. Michael Fassbender és Noomi Rapace visszatérnek a szerepeikben.”

Forrás: http://cinestar.hu/megvan-a-prometheus-2-hivatalos-cime/

A Prometheus 2 végre elkezdi megválaszolni a nagy kérdéseket

Írta: , ekkor: 2015. szeptember 17., 22:16 |

“Ridley Scott mostanában lépten-nyomon a közelgő filmjét, A marsit promotálja, de eközben csak nem hagyják őt nyugton a riporterek, akik máris a következő projektjéről, a Prometheus 2-ről érdeklődnek. A direktor a Torontói Filmfesztiválon elárulta, hogy a folytatás megválaszolja a nagy kérdéseket, melyeket az első rész feltett.

„Egy nagy volumenű ötlettel, jobban mondva egy nagy volumenű kérdéssel kezdődik az egész. Kik ezek (a Tervezők), és miért hoztak létre egy ilyen gonosz biológiai és bakterológiai rendszert? És azáltal, hogy ezeket létrehozták, kik ellen akarták megvédeni magukat? Szóval ezekre a kérdésekre ad választ, illetve kezd el választ adni a Prometheus 2.”

Tehát valamennyivel mindenképp okosabbak leszünk, a kérdés már csak az, hogy mindeközben nem dobnak-e újabbakat a nézők arcába. A Prometheus 2 februártól kezd el forogni, és 2017-ben kerül a mozikba.

Forrás: http://cinestar.hu/a-prometheus-2-vegre-elkezdi-megvalaszolni-a-nagy-kerdeseket/

A Prometheus 2 miatt fog késni az Alien 5?

Írta: , ekkor: 2015. augusztus 19., 12:58 |

“Pár héttel ezelőtt érkezett a hír, hogy Ridley Scott 2016 januárjában kezdené el forgatni a Prometheus 2-t. De arra senki sem gondolt, hogy ez mennyiben befolyásolhatja Neil Blomkamp készülő új Alien filmjét, ami eredetileg 2017-ben jelent volna meg. Úgy tűnik, hogy erre végre megvan a válasz a Bloody Disgusting jóvoltából.

Eszerint Scott ragaszkodik ahhoz, hogy a 20th Century Fox addig tartsa vissza az Alien 5-öt, amíg a Prometheus munkálatai zajlanak. Itt a teljes idézet:

Az Alien 5-ön most nagyon dolgoznak, mivel a Foxnak ez egy nagy szenzáció. Blomkamp éppen írja a forgatókönyvet (amiről még csak nagyon kevés az információ), és próbál finomítani az ötletein. Ridley Scott is jelenleg az elő-munkálatokat végzi, de ragaszkodott ahhoz, hogy a Prometheus 2 legyen elkészítve előbb.

Ebből arra lehet következtetni, hogy 2018 előtt nem láthatjuk az Alien 5. felvonását, ugyanis a Prometheust 2017-re ígérték be. Az igaz, hogy így elég ideje lesz a rendező úrnak tökéletesítenie a forgatókönyvet, de az biztos, hogy az így is kissé kiöregedett főszereplők (Weaver és Biehn) további késleltetése még hátránnyá válhat.

A forgatást mindenféleképpen elkezdik 2017-ben, és ekkor már láthatjuk moziban a Prometheus 2-t.”

Forráshttp://cinestar.hu/a-prometheus-2-miatt-fog-kesni-az-alien-5/

Shane Black újragondolja a Predator franchise-t

Írta: , ekkor: 2015. augusztus 14., 23:47 |

“Annyira rég volt a bejelentés, hogy szinte már mindenki elfelejtette, hogy a legújabb Predator film rendezésével és megírásával azt a Shane Blacket bízták meg, akinek nevéhez többek között a zseniális Durr, durr és csók, valamint a képregény-rajongókat igen csak megosztó Vasember 3 is fűződik. Aki esetleg megijedt volna a hosszú hallgatás miatt, hogy a projekt máris igába dőlt, azt megnyugtatjuk: Shane Black jelenleg is dolgozik a szkripten, és eltökélt abban, hogy megvalósítsa az új Predatort.

Azt talán kevesen tudják, hogy Shane Blacknek konkrét szerepe volt az 1987-es eredeti Predatorban, aminek produceri teendőit John Davis végezte el. Davis, aki visszatér producerként a következő Predator filmre, az új sorozatának promózása közben ejtett el néhány szót Shane Black víziójáról.

„Shane nemrég forgatott le egy filmet, és most egy piloton dolgozik, de már sokat olvastam a forgatókönyvéből, és meg kell mondjam, hogy zseniális és szórakoztató. Egyszerűen újraalkotta ezt a népszerű franchise-t egy egészen különleges, érdekes formában, egy teljesen más szemszögből. Egész egyszerűen Shane egy fantasztikus író-rendező.”

Black egyébként Fred Dekkerrel együtt írja az új Predator forgatókönyvét, ami a kezdetleges ijedelmek ellenére nem reboot lesz, hanem egy leleményes folytatása az eredeti filmnek. Ez a rebootok érájában máris egy jó pontnak számít. A rendező nemrégiben fejezte be a The Nice Guys forgatását, ami jövő júniusban fog érkezni, de egyelőre még nem jelentette be, hogy mi lesz a következő projektje azt követően. Remélhetőleg, mire debütál az új filmje, addigra elkészülnek a forgatókönyvvel, és gyorsan nekiláthatnak a Predator franchise legújabb fejezetének.”

Forrás: http://cinestar.hu/shane-black-ujragondolja-a-predator-franchise-t/

Átírják az Alien 5-öt a Prometheus 2 miatt

Írta: , ekkor: 2015. március 23., 21:47 |

“A hétvégén a teljes geek szaksajtó azon pörgött, hogy Ridley Scott kedvesen rászólt Neill Blompampra: át kéne írni kicsit a nemrég bedobott Alien 5-tervezetét, mert különben borítja a 2016-ra tervezett Prometheus 2 nagy meglepetését.

Konkrétumokról nem esett szó, de a fanatikus rajongóknak gyanús, hogy a netet bejárt, Space Jockey-páncélruhát idéző Alien-szkafandert viselő Ripley ötlete nem volt kompatibilis Ridley Scott Alien-mentes Alien-előzményfilmjével.

Blomkamp tiszteletben tartja az Alien atyjának kérését, nem akar a mester tyúkszemére lépni, és átír pár dolgot A végső megoldás: Halált és a Feltámad a Halált, vagyis az Alien 3-4-et zárójelbe tévő folytatásában, ami a Prometheus 2 után egy évvel, 2017-ben kerülne a mozikba. Többek között a címmel is variálnia kellett, ami miatt a rajongók máris ilyen kamucímekkel viccelődnek:

  • Aliens Vs. Prometheus
  • Alien: Genesys
  • Aliens: The New Batch
  • Aliens Strike Back
  • Aliens On A Plane
  • Alien: Nothing Newt
  • Alien: Alien’s Requiem for a Predator Ressurection… Again”

Forráshttp://index.hu/kultur/cinematrix/2015/03/23/atirjak_az_alien_5-ot_a_prometheus_2_miatt/

Az Alien 5 nem írja újra a korábbi részeket

Írta: , ekkor: 2015. február 27., 22:30 |


“Neill Blomkamp rendező tisztázta a dolgokat, és a félreértések elkerülése végett elmagyarázta, hogy nem hagyja figyelmen kívül az Alien 3-at és 4-et.

Nem kis felzúdulást váltott ki, amikor Neill Blomkamp megerősítette, hogy valóban ő rendezi a következő Alien filmet, ami rögtön a várólisták elejére került, és amiről szinte naponta tudunk meg valami újat. Mint legutóbb például kiderült, az új Alien film a Bolygó neve: Halál történetét fogja folytatni, de a rendező gyorsan szeretné tisztázni a félreértéseket, miszerint nem fogja figyelmen kívül hagyni az utána lévő két filmet.

>>Az én személyes kedvencem az első két Alien film, így azt szeretném, ha hozzájuk kapcsolódna az enyém közvetlenül. Ez a célom. Nem akarom meg nem történtté tenni, vagy újraírni az Alien 4 [sic!] és az Alien: Feltámad a Halál eseményeit, csupán azt szeretném, ha az én filmem az első két részhez kapcsolódna.<<

Az mindenesetre már biztosnak tűnik, hogy Sigourney Weaver visszatér Ripley szerepébe – bár egyelőre még nem tudni, milyen formában, hiszen az [SPOILER] Alien 3-ban meghalt, majd a Feltámad a Halálban klónként tért vissza [SPOILER VÉGE]. A színésznő a következőket mondta ennek kapcsán:
>>Még csak most kezdünk vele igazán foglalkozni, szóval a közönségnek még várnia kell egy kicsit rá. Nagyon várom, hogy újra eljátszhassam. Ő egy nagyon érdekes karakter, és mindig is úgy éreztem, hogy egy nagy kiváltság őt játszani. <<

Neill Blomkamp Alienje a tervek szerint 2017-ben kerül mozikba.”

Forrás: http://cinestar.hu/az-alien-5-nem-irja-ujra-a-korabbi-reszeket/

Új Alien idővonal?

Írta: , ekkor: 2015. február 26., 10:42 |

“Hosszú vágyakozás után hivatalossá vált, hogy Neill Blomkamp hamarosan tényleg Alien-filmet rendezhet, ráadásul egy frissen felkerült interjú szerint az új mozi voltaképpen semmissé teszi az Alien 3-at és 4-et, pontosabban az 1992-es A végső megoldás: Halál és az Alien 4: Feltámad a Halál c. filmeket. Blomkamp Sigourney Weaverrel adott interjút a Sky Moviesnak, és a rendező konkrétan kijelentette, hogy a saját filmje voltaképpen vérrokona, testvére lesz az első két Aliennek, ami teljesen átírhatja a másik két Alien-filmben megismert történetet. Sőt, Blomkamp szeretne egy tisztességes befejezést Ripley karakterének, aminél konkrétabbat viszont nem mond az alábbi interjúban.

Ez egyébként azt is jelentheti, hogy a 2013-as Aliens: Colonial Marines videojáték története sem számít bele a kánonba, pedig két éve a stúdió azzal az ígérettel promózta, hogy a játékból olyan dolgok is kiderülnek, amik a filmekből nem. Például, hogy Hicks él, amitől Alien-rajongók ezrei kaptak agyérgörcsöt az egyébként is iszonyatosan gyenge játék használata közben.

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/02/26/atirhatja_a_tortenelmet_az_uj_alien-film/

Keresel valamit?

A kereséshez használd ezt a mezőt:

Nem találod amit kerestél? Dobj egy kommentet valamelyik bejegyzésnél vagy írj nekünk egy e-mail -t (impresszum)!

2016. május
H K S C P S V
« dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031