A Prometheus 2 miatt fog késni az Alien 5?

Írta: , ekkor: 2015. augusztus 19., 12:58 |

“Pár héttel ezelőtt érkezett a hír, hogy Ridley Scott 2016 januárjában kezdené el forgatni a Prometheus 2-t. De arra senki sem gondolt, hogy ez mennyiben befolyásolhatja Neil Blomkamp készülő új Alien filmjét, ami eredetileg 2017-ben jelent volna meg. Úgy tűnik, hogy erre végre megvan a válasz a Bloody Disgusting jóvoltából.

Eszerint Scott ragaszkodik ahhoz, hogy a 20th Century Fox addig tartsa vissza az Alien 5-öt, amíg a Prometheus munkálatai zajlanak. Itt a teljes idézet:

Az Alien 5-ön most nagyon dolgoznak, mivel a Foxnak ez egy nagy szenzáció. Blomkamp éppen írja a forgatókönyvet (amiről még csak nagyon kevés az információ), és próbál finomítani az ötletein. Ridley Scott is jelenleg az elő-munkálatokat végzi, de ragaszkodott ahhoz, hogy a Prometheus 2 legyen elkészítve előbb.

Ebből arra lehet következtetni, hogy 2018 előtt nem láthatjuk az Alien 5. felvonását, ugyanis a Prometheust 2017-re ígérték be. Az igaz, hogy így elég ideje lesz a rendező úrnak tökéletesítenie a forgatókönyvet, de az biztos, hogy az így is kissé kiöregedett főszereplők (Weaver és Biehn) további késleltetése még hátránnyá válhat.

A forgatást mindenféleképpen elkezdik 2017-ben, és ekkor már láthatjuk moziban a Prometheus 2-t.”

Forráshttp://cinestar.hu/a-prometheus-2-miatt-fog-kesni-az-alien-5/

Shane Black újragondolja a Predator franchise-t

Írta: , ekkor: 2015. augusztus 14., 23:47 |

“Annyira rég volt a bejelentés, hogy szinte már mindenki elfelejtette, hogy a legújabb Predator film rendezésével és megírásával azt a Shane Blacket bízták meg, akinek nevéhez többek között a zseniális Durr, durr és csók, valamint a képregény-rajongókat igen csak megosztó Vasember 3 is fűződik. Aki esetleg megijedt volna a hosszú hallgatás miatt, hogy a projekt máris igába dőlt, azt megnyugtatjuk: Shane Black jelenleg is dolgozik a szkripten, és eltökélt abban, hogy megvalósítsa az új Predatort.

Azt talán kevesen tudják, hogy Shane Blacknek konkrét szerepe volt az 1987-es eredeti Predatorban, aminek produceri teendőit John Davis végezte el. Davis, aki visszatér producerként a következő Predator filmre, az új sorozatának promózása közben ejtett el néhány szót Shane Black víziójáról.

„Shane nemrég forgatott le egy filmet, és most egy piloton dolgozik, de már sokat olvastam a forgatókönyvéből, és meg kell mondjam, hogy zseniális és szórakoztató. Egyszerűen újraalkotta ezt a népszerű franchise-t egy egészen különleges, érdekes formában, egy teljesen más szemszögből. Egész egyszerűen Shane egy fantasztikus író-rendező.”

Black egyébként Fred Dekkerrel együtt írja az új Predator forgatókönyvét, ami a kezdetleges ijedelmek ellenére nem reboot lesz, hanem egy leleményes folytatása az eredeti filmnek. Ez a rebootok érájában máris egy jó pontnak számít. A rendező nemrégiben fejezte be a The Nice Guys forgatását, ami jövő júniusban fog érkezni, de egyelőre még nem jelentette be, hogy mi lesz a következő projektje azt követően. Remélhetőleg, mire debütál az új filmje, addigra elkészülnek a forgatókönyvvel, és gyorsan nekiláthatnak a Predator franchise legújabb fejezetének.”

Forrás: http://cinestar.hu/shane-black-ujragondolja-a-predator-franchise-t/

Átírják az Alien 5-öt a Prometheus 2 miatt

Írta: , ekkor: 2015. március 23., 21:47 |

“A hétvégén a teljes geek szaksajtó azon pörgött, hogy Ridley Scott kedvesen rászólt Neill Blompampra: át kéne írni kicsit a nemrég bedobott Alien 5-tervezetét, mert különben borítja a 2016-ra tervezett Prometheus 2 nagy meglepetését.

Konkrétumokról nem esett szó, de a fanatikus rajongóknak gyanús, hogy a netet bejárt, Space Jockey-páncélruhát idéző Alien-szkafandert viselő Ripley ötlete nem volt kompatibilis Ridley Scott Alien-mentes Alien-előzményfilmjével.

Blomkamp tiszteletben tartja az Alien atyjának kérését, nem akar a mester tyúkszemére lépni, és átír pár dolgot A végső megoldás: Halált és a Feltámad a Halált, vagyis az Alien 3-4-et zárójelbe tévő folytatásában, ami a Prometheus 2 után egy évvel, 2017-ben kerülne a mozikba. Többek között a címmel is variálnia kellett, ami miatt a rajongók máris ilyen kamucímekkel viccelődnek:

  • Aliens Vs. Prometheus
  • Alien: Genesys
  • Aliens: The New Batch
  • Aliens Strike Back
  • Aliens On A Plane
  • Alien: Nothing Newt
  • Alien: Alien’s Requiem for a Predator Ressurection… Again”

Forráshttp://index.hu/kultur/cinematrix/2015/03/23/atirjak_az_alien_5-ot_a_prometheus_2_miatt/

Az Alien 5 nem írja újra a korábbi részeket

Írta: , ekkor: 2015. február 27., 22:30 |


“Neill Blomkamp rendező tisztázta a dolgokat, és a félreértések elkerülése végett elmagyarázta, hogy nem hagyja figyelmen kívül az Alien 3-at és 4-et.

Nem kis felzúdulást váltott ki, amikor Neill Blomkamp megerősítette, hogy valóban ő rendezi a következő Alien filmet, ami rögtön a várólisták elejére került, és amiről szinte naponta tudunk meg valami újat. Mint legutóbb például kiderült, az új Alien film a Bolygó neve: Halál történetét fogja folytatni, de a rendező gyorsan szeretné tisztázni a félreértéseket, miszerint nem fogja figyelmen kívül hagyni az utána lévő két filmet.

>>Az én személyes kedvencem az első két Alien film, így azt szeretném, ha hozzájuk kapcsolódna az enyém közvetlenül. Ez a célom. Nem akarom meg nem történtté tenni, vagy újraírni az Alien 4 [sic!] és az Alien: Feltámad a Halál eseményeit, csupán azt szeretném, ha az én filmem az első két részhez kapcsolódna.<<

Az mindenesetre már biztosnak tűnik, hogy Sigourney Weaver visszatér Ripley szerepébe – bár egyelőre még nem tudni, milyen formában, hiszen az [SPOILER] Alien 3-ban meghalt, majd a Feltámad a Halálban klónként tért vissza [SPOILER VÉGE]. A színésznő a következőket mondta ennek kapcsán:
>>Még csak most kezdünk vele igazán foglalkozni, szóval a közönségnek még várnia kell egy kicsit rá. Nagyon várom, hogy újra eljátszhassam. Ő egy nagyon érdekes karakter, és mindig is úgy éreztem, hogy egy nagy kiváltság őt játszani. <<

Neill Blomkamp Alienje a tervek szerint 2017-ben kerül mozikba.”

Forrás: http://cinestar.hu/az-alien-5-nem-irja-ujra-a-korabbi-reszeket/

Új Alien idővonal?

Írta: , ekkor: 2015. február 26., 10:42 |

“Hosszú vágyakozás után hivatalossá vált, hogy Neill Blomkamp hamarosan tényleg Alien-filmet rendezhet, ráadásul egy frissen felkerült interjú szerint az új mozi voltaképpen semmissé teszi az Alien 3-at és 4-et, pontosabban az 1992-es A végső megoldás: Halál és az Alien 4: Feltámad a Halál c. filmeket. Blomkamp Sigourney Weaverrel adott interjút a Sky Moviesnak, és a rendező konkrétan kijelentette, hogy a saját filmje voltaképpen vérrokona, testvére lesz az első két Aliennek, ami teljesen átírhatja a másik két Alien-filmben megismert történetet. Sőt, Blomkamp szeretne egy tisztességes befejezést Ripley karakterének, aminél konkrétabbat viszont nem mond az alábbi interjúban.

Ez egyébként azt is jelentheti, hogy a 2013-as Aliens: Colonial Marines videojáték története sem számít bele a kánonba, pedig két éve a stúdió azzal az ígérettel promózta, hogy a játékból olyan dolgok is kiderülnek, amik a filmekből nem. Például, hogy Hicks él, amitől Alien-rajongók ezrei kaptak agyérgörcsöt az egyébként is iszonyatosan gyenge játék használata közben.

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/02/26/atirhatja_a_tortenelmet_az_uj_alien-film/

Sínen az új Alien film

Írta: , ekkor: 2015. február 19., 14:45 |

“Neill Blomkamp, a District 9 és az Elysium rendezője a múltkoriban még csak mint érdekességként mutatta be szabadidejében készített Alienes koncepciórajzait. Később Sidourney Weaver is jelezte, hogy a Chappie forgatásán beszélgettek Blomkamppal egy esetleges projektről, de akkor Weaver úgy gondolta, hogy nem valószínű a projekt megvalósítás. Nos, nem a próféta beszélt belőle, mert ma a rendező úr az Instagramján leközölt egy klasszikus Alienes képet (lásd lent) és mellé a következőt firkantotta:

>>Ő… Szóval, hivatalosan is ez a következő filmem.<<

Egyelőre ennyi biztos a filmről, a többit már csak a koncepciórajzok és cnyilatkozatai alapján találgathatjuk. Vagyis egy olyan film lehet az Alien 5, ami ignorálja az Alien3 (A végső megoldás: a halál) és az Alien Resurrection (Alien 4 – Feltámad a Halál) eseményeit, és visszatér Ripley (akit talán igen, talán nem Sigourney Weaver játszana) és sav marta képű Hicks tizedes (akit talán igen, talán nem Michael Bhien fog játszani).

Um… So I think it's officially my next film. #alien

A photo posted by Brownsnout (@neillblomkamp) on

A 20th Century Fox emellett azt is megerősítette, hogy Blomkamp Alien-projektje független az Alien-univerzumában játszódó másik szériától, a Prometheustól, annak folytatásán továbbra is Ridley Scott dolgozik. Ezzel kapcsolatban, ami biztos, hogy Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) és a súlyosan megrongálódott David (Michael Fassbender) visszatérnek. A történet a Mérnökök hazájának keresésére fókuszál, és megismerhetjük majd David manipulatív, életveszélyes oldalát. Mindemellett bekerül a történetbe egy új alien is (hogy az xenomorf lesz-e, jó kérdés, Scott egyelőre azt állítja, hogy nem, de állított ő már sok mindent), és egyes hírek szerint már tizenöt különféle forgatókönyv készült hozzá… Ami nem túl jó jel.”

Forrás: http://www.sfportal.hu/district-9-rendezoje-alien-filmet-keszit-18200.scifi

További infók angol nyelven: http://www.avpgalaxy.net/2015/02/19/blomkamps-alien-5-official/

Blomkamp lenyűgöző Alien-vázlatai valósággá válhatnak

Írta: , ekkor: 2015. február 12., 00:40 |

“Január elején a semmiből tűnt fel az interneten több olyan filmvázlat és terv, amik egy soha le nem forgatott Alien-filmhez készültek. Ezeket nem más töltötte fel, mint a District 9-t és az Elysiumot rendező Neill Blomkamp, a kortárs sci-fi egyik legfelkapottabb rendezője. Blomkamp fanatikus Alien-rajongó, és a vázlatot kikerülése után megkezdődtek a pletykák, miszerint a dél-afrikai korábban érintve lehetett a Prometheusban vagy más, egyelőre tervezés alatt álló Alien-filmben.

A találgatások most fokozódhatnak, mivel Blomkamp az Uproxxnak és a Collidernek is interjút adott, amikből kiderül, hogy:

*Tényleg minden vágya Alient forgatni
*a CHAPPiE vágása alatt volt ideje dolgozni a kikerült vázlatokon
* amikről a stúdió egyáltalán nem tudott
*a CHAPPiE forgatása alatt állandóan az Alienről kérdezősködött Sigourney Weavernél
*a vázlatok mellett már a történetet is kitalálta, ami az első két film után játszódna

Az egészben az az igazán érdekes, hogy hivatalosan Blomkamp soha sem beszélt az Alien franchise-t birtokló Foxszal, de a stúdióhoz eljutott pletykák alapján nagyon szeretnék megvalósítani a dél-afrikai ötleteit. Blomkamp szerint is elképzelhető a projekt, de saját bevallása szerint régóta rá várnak a stúdiónál, csak rajta múlik az egész.
>>Már holnap hozzákezdenének a forgatáshoz, annyira szeretnék ezt a filmet.<<
- mondta Blomkamp.

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/02/11/blomkamp_lenyugozo_alien-vazlatai_valosagga_valhatnak/?cp=1#c6734303

Interjú az Alien:Isolation egyik magyar fejlesztőjével

Írta: , ekkor: 2015. január 16., 13:43 |

Az ipon.hu oldalnak sikerült egy igen csak exkluzív interjút készítsen, az Alien:Isolation játék fejlesztésében tevékenykedő Faragó Károllyal:

“Az Alien: Isolation tavaly októberben teljesen magába szippantott minket (lásd: Magrathea tesztje), így nem csoda, hogy pár hete én is újra elővettem a The Creative Assembly túlélő-horror játékát. Az viszont jócskán meglepett, amikor a bevezető intró alatt egy magyar névre lettem figyelmes: “Karoly Farago”. Ejjha, ebből interjú lesz! – gondoltam magamban, és miután sikerült felvennem a kapcsolatot vele, rövid egyeztetést követően el is készült az alábbi szösszenet. Következik Faragó Károly (Fary), az Alien: Isolation lead tools programmere, akinek ezúton is köszönjük, hogy elfogadta felkérésünket!

Szia Fary, üdvözöllek az iPon olvasók nevében! Először is mesélj kérlek magadról, mit tudhatunk Rólad?

Helló, üdvözlöm az olvasókat! Játékprogramozó vagyok immáron 15 éve, aminek legnagyobb részét külföldön töltöttem olyan neves cégeknél, mint a Square Enix, az Electronic Arts és a SEGA. Az elmúlt hat évben a The Creative Assembly–nek dolgoztam, főleg tools és engine-nel kapcsolatos munkákban vettem részt.

Itthon sokakban felmerül, hogy játékfejlesztők lesznek, de nem tiszta, hogyan is válhat valaki azzá. Te milyen állomásokon mentél keresztül, amíg idáig eljutottál?

Hát én még nagyon régen Commodore Plus 4-en tanultam programozni Assembly-ben, internet nélkül, otthon egyedül az általános iskolás éveim alatt. Ez persze már nem feltétlenül a követendő példa. (:
Manapság szerencsére a helyzet egy kicsit egyszerűbb, nagyon profi fejlesztőeszközök – mint a Unity vagy az Unreal Engine – váltak elérhetővé ingyenesen (vagy alacsony havidíjért). (Az Unreal AAA játékfejlesztésben használatos, míg a Unity főleg mobilos környezetben.) Mindenképpen javaslom, hogy legyen legalább egy elkészített játékunk, és csak azután próbálkozzunk meg jelentkezni első munkahelyünkre!
Egy diploma megléte ugyancsak fontos. Nagy cégek szinte mindig kérik és vízum igénylésekor is nagyon nagy segítség. Programozók főleg informatika, fizika és matematika diplomákkal rendelkeznek, míg a művészek valamilyen művészeti diplomával. A dizájnerek meglehetősen vegyes háttérrel rendelkeznek, de az mindképpen jó, ha értenek valamilyen szinten mind a programozáshoz, mind a művészeti oldalhoz.

A Creative Assembly igen nagy név a szakmában, hogy sikerült bekerülnöd hozzájuk?

Valóban az, nekem szerencsére már megvolt a szükséges tapasztalatom mielőtt jelentkeztem volna, így igazából nem volt olyan nehéz. Persze azért nem vettem félvállról, jelentkezés előtt át kellett nézzem a szakirodalmat (programozás, matematika), hogy nehogy elmeszeljenek a beugró teszten. A személyes elbeszélgetés utána már könnyebb volt, ott főleg arról kérdeztek, hogy mivel is foglalkozom napi szinten.

A folytatás az alábbi linken olvasható: http://ipon.hu/jatekok/exkluziv!_alien_isolation_interju_a_magyar_fejlesztovel/2393/

Neill Blomkamp Alien filmen dolgozott?

Írta: , ekkor: 2015. január 3., 11:36 |

A hírrel valószínűleg már tegnap jó páran összefutottatok, én viszont még nem szerettem volna főoldalra kihelyezni, mivel bíztam benne, hogy csak egy rossz, újévi tréfa. Az történt ugyanis, hogy Neill Blomkamp, akit a District 9 illetve az Elysium filmek rendezőjeként ismerhetünk, instragramján különféle új Alien filmhez kapcsolódó koncepció fotókat közölt. Ennek egyik legnagyobb érdekessége talán, az Alienné mutálódott (?) Ripley:


De emellett egy erősen sebhelyes arcú és élő (!) Hicks-el párosított Ripleyt is kapunk. Annyit hozzá tennék, hogy az Aliens (A bolygó neve: Halál) annak idején, képregény formájában folytatódott. Ez a bizonyos, később trilógiává bővülő ‘Aliens trilógia’ ami tartalmazta az Idegenek a földön, Lidérces utazás illetve a Ripley háborúja történeteket. Mivel viszont jött az Alien 3. része, a történet csak alternatív szálként volt közölhető, és kicsit átkozmetikázták Steve Perry segítségével, aki majd könyv formában írta meg a sztorit. (Ripley háborújánál a lánya, Stephani Perry is segédkezett, de személyes véleményem szerint a trilógia egyik legborzalmasabb darabja…)

Úgy gondolom ez a fajta koncepció pedig a Prometheus erősen elzombisított világába is beilleszkedne:

A további képeket, ahol többek között az alien királynőről is láthatunk egy csodás koncepció rajzott, illetve egy erősen tanulmányozás alatt álló Derelictet (ami ugye nem összetévesztendő a Prometheus filmben látható űrhajóval mivel az a Juggernaut nevet viselte, illetve az egész sztori nem az LV-426 (Acheron) bolygón játszódott…)
Tehát a képek: http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=113017
Illetve Neill Blomkamp Instagramja: http://instagram.com/neillblomkamp/

Blomkamp annyit tett hozzájuk, hogy ezeken dolgozott. Kérdés, hogy mikor és ez örökké múlt idő, vagy egyfajta alternatív sztoriként megjelenhet-e a későbbiekben?
Kérdéses, hogy mennyire akarunk Alien rajongók mi új Alien filmet. De a legnagyobb kérdés, hogy akarjuk-e Ripley személyét újra beleerőszakolni a történetbe, hiszen már az Alien 4. részénél is erősen kapaszkodnunk kellett. A Prometheus, melyet ki szervesen az Alien világához kapcsol, más meg teljességgel elhatárolódik hozzá, talán pont egy új széria kezdete lett volna. De véleményem szerint egy igen csak balul sikerült produkció lett, megannyi zavaros cselekményszállal, történettel, logikai bukfenccel. De ez megint csak az én személyes véleményem…

Forrás: http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=113017

Alien játékok tűntek el nyomtalanul a Steamről

Írta: , ekkor: 2015. január 1., 17:56 |

“A napokban váratlanul két Alien játék is nyom nélkül eltűnt a Steam adatbázisából. Mi történhetett, talán bajban van a Sega?

Az előző évet Alien játékok szempontjából abszolút a Creative Assembly által fejlesztett Alien: Isolation dominálta, hiszen sikeresen kombinálta a klasszikus Alien hangulatot a modern horror ötletekkel. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a Sega már korábban két másik játékkal is igyekezett hasznot húzni a birtokolt Alien jogokból, melyek most rejtélyes módon el is tűntek a Steam kínálatából.

Az Aliens: Colonial Marines és a néhány évvel ezelőtti Aliens vs. Predator is lekerült a Steamről az előző év utolsó napjain, ami könnyen jelentheti azt, hogy a Sega már nem tudhatja magáénak a jogokat. Ettől függetlenül a játékokat azért szerencsére (a Colonial Marines esetében talán inkább sajnos) még be lehet szerezni olyan szolgáltatásokon keresztül, mint a Green Man Gaming vagy az Amazon.

Érdekes módon ez a változás sem a tavalyi Alien: Isolationt, sem pedig az Aliens vs. Predator Classic 2000-et nem érinti. Egyébként nem az Alien sorozat az egyetlen, amit pár játékkal megrövidítettek, olyan licenszhez kötött játékok is eltűntek, mint pl. az Activision Marveles témájú játékai, arról nem is beszélve, hogy ők nemrég a True Crime jogait is elvesztették.”

Forrás: http://www.gamestar.hu/sega-steam-aliens-vs-predator-colonial-marines-pc.html

Keresel valamit?

A kereséshez használd ezt a mezőt:

Nem találod amit kerestél? Dobj egy kommentet valamelyik bejegyzésnél vagy írj nekünk egy e-mail -t (impresszum)!

2015. augusztus
H K S C P S V
« márc    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31