Prometheus folytatás: Alien + Predator

Írta: , ekkor: 2014. augusztus 21., 13:22 |

http://d2lzb5v10mb0lj.cloudfront.net/covers/300/23/23594.jpg

“Volt már ilyen crossover filmen, videójátékban, könyvben és képregényben is, szóval nem lepődünk meg annyira azon, hogy a

 20th Century Fox
Prometheus-ubniverzumába (ami persze az Aliennel és a Predatorral is közös) Fire and Stone címmel egy új képregénysorozat érkezik, ami megint összeköt mindent mindennel.

A Fire and Stone-sorozat viszont különleges lesz, hiszen a három franchise sztorijait négy képregénysorozatban öt kreatív csapat rakja majd össze. Az első ezek közül a Prometheus: Fire and Stone lesz, ezt követi az Aliens: Fire and Stone, az AVP: Fire and Stone és a Predator: Fire and Stone. A négy széria füzetei nyolc hét alatt kerülnek az olvasókhoz, kéthetente egy-egy újabb példánnyal. A történetekben lesz átjárás, sőt, az igazi élményhez mind a négyet követni kell, jóhogy.
A Prometheus: Fire and Stone első részét szeptember 10-én adja ki a Dark Horse.”

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/

- Prometheus: Fire and Stone #1 (Paul Pope variant cover)

- Prometheus: Fire and Stone #1

- Prometheus: Fire and Stone #2

Nyolcadik utas a Corvin moziban

Írta: , ekkor: 2014. augusztus 16., 10:48 |

Korábban már volt hír róla, hogy az 1979-ben elkészült Nyolcadik utas: a Halál /Alien/, mivel idén a 35 éves, itthon is újra látható lesz.
Budapesten, a Corvin moziban, szeptemberben egy héten keresztül tudjuk megtekinteni a máig időtálló alkotást.
Az első vetítési időpont szeptember 4 (csütörtök), majd egy héten keresztül (bár a honlap szerint, szombaton nem lesz vetítés) ülhetünk be a film rendezői változatára, 18:30 kezdettel.
Érdemes a jegyeket már megvenni, hiszen rengeteg hely már foglalt.

Jegyfoglalás/vétel:
http://corvinmozi.hu/filmek/nyolcadik-utas-halal?het=2014-36#mozimusor-lapozo

További információkat Facebookon is találhattok:
https://www.facebook.com/events/506300472834089/?fref=ts

A Corvin mozi elérhetősége: Corvin köz 1., Budapest, Hungary, 1082

GC: Alien Isolation próbakör + új trailer

Írta: , ekkor: 2014. augusztus 14., 12:00 |

“Sevastopol űrállomás, 2137. Tizenöt éve annak, hogy Ellen Ripley megígérte lányának, hazamegy a születésnapjára. Amanda nem adta fel a reményt, felnőttként, a Weyland-Yutani Corporation tisztjeként indul anyja nyomába.
Megtalálták a Nostromo fekete dobozát. A kereskedelmi űrhajóval, és annak hét fős legénységével rejtélyes módon végzett a végtelen űr sötétsége, a cég titkolja a komp felrobbanásának valódi okait. Részvétet nyilvánítottak, majd mély hallgatásba burkolóztak, Amanda pedig már bele is törődött szerette elvesztésébe, míg a doboz híre újra fel nem gyújtotta benne az igazság utáni vágyat. A pletykák szerint a küldetés minden perce rögzítve lett, a felvételt pedig a Sevastopolra vitték, ott várja most átszállítását a Földre. A lány nem hagyhatja, hogy a cég az utolsó bizonyítékot is eltűntesse, csapatát hátra hagyva elutazik az állomásra.

Valószínűleg örökké utáltam volna magam, ha az idei GamesCom állomásait végigjárva nem álltam volna be az Xbox One 18+ részlegének kígyózó sorába. A véresebb, kizárólag felnőtteknek ajánlott játékokat felvonultató sötét szobában ott volt ugyanis az idei év legjobban várt horrorjátéka, az Alien Isolation, mely nem csak, hogy szakítani készül a James Cameron által teremtett akciófilmes világgal, de egyenesen vissza is tér Ridley Scott klasszikusához. A készítők pedig ezt hangoztatják is, ahol csak tudják, felejtsük el a tengerészgyalogosokat, a gépfegyvereket és a Bolygót, most csak mi leszünk. És a Nyolcadik utas.

A kiállításon bemutatott demó rögtön a Sevastopol egyik legsötétebb részlegébe engedett bejárást. A történet szerint nem csak a fekete dobozt találták meg, de az egyik földönkívülit is, a xenomorf pedig brutális pusztítást végzett megint. Az űrállomás szinte teljes legénysége halott, a folyosókat barikádok, törött üvegek, felborult és összetört berendezési tárgyak borítják, a hatalmas monstrum lakatlan ócskavasként sodródik az űrben. Egyetlen lakója van csak. Az idegen.

Negyvenkét évvel járunk az LV426-on történt események előtt, sokáig fogja még a Weyland titkolni új kedvencének létezését. Amanda is fegyvertelenül lép a fedélzetre, a demó viszont a játék egyik későbbi küldetését dolgozhatja fel, hősünk itt már tapasztalt túlélőként rója a folyosókat, gyűjtöget, dolgokat párosít, és profi módon kerüli ki a szörny útját. Legalábbis annyira profin csak, mint mi vagyunk. Egy szobában vesszük át felette az irányítást, különféle cuccok hevernek szanaszét körülöttünk, találunk kábelt, egy törött rádiót, elemeket, valami riasztóhoz készülhetett kürtöt, és egy igazi lángszórót is. Még magunkhoz sem vettünk mindent, a szoba ajtaja magától kinyílik, s kezdetét veszi a rettegés.”

….. A folytatás a http://gamekapocs.hu/cikk/2487/gc_2014_alien_isolation_probakor

 oldalon olvasható.

 

És íme az új előzetes:

Aliens: Colonial Marines – drága mulatság lett

Írta: , ekkor: 2014. augusztus 13., 09:49 |

“Nem azt kapták a vásárlók, amire számítottak, és ez komoly gondot okozhat a kiadónak, aki most inkább fizetne. A Gearbox még küzd.

Az Aliens: Colonial Marines 2013-ban jelent meg, és okozott csalódást rengeteg rajongónak. A játék egyáltalán nem úgy nézett ki, mint a korábbi bemutatókon, vagy, ahogy azt a promóciós anyagok bemutatták.

A SEGA már korábban bevallotta, hogy a reklámkampány valóban félrevezető volt, és ez ugyan nagyon kedves tőlük, de az ilyen beszéd nem a legjobb módja annak, hogy elkerüljék a jogi következményeket. Szerencséjükre úgy tűnik, hogy megegyezés születhet, ugyanis a SEGA hajlandó lenne 1,25 millió dollárt kifizetni a károsultaknak, ha cserébe nem kell szembenéznie a hosszan tartó pereskedéssel.

A Polygon információi szerint, ha a bíróság rábólint a dologra, akkor a Sega mentesülhet minden további pereskedés alól az Aliens: Colonial Marines kapcsán. Ha minden jól megy, akkor a károsult vásárlók benyújthatják majd követeléseiket, és attól függően, hogy hányan állnak majd sorba, részesülhetnek az erre elkülönített 740.000 dollár valamekkora részéből (persze lesznek feltételek).
A bíróság a tervek szerint szeptember 17-én fogadja majd el az alkut, a Gearbox azonban még továbblép az ügyben, tehát pereskedés szinte biztos, hogy lesz még.”

Forrás: http://www.gamestar.hu/aliens-colonial-marines-sega-gearbox-per-birosag-megegyezes.html

Új Alien regény a Szukits kiadónál

Írta: , ekkor: 2014. augusztus 10., 23:16 |

“Előrendelhető státuszba került a vadonatúj Alien sorozat 1. része: az Árnyékhajsza, a British Fantasy Awards, Bram Stoker Award, International Horror Guild and World Fantasy Awards díjakat nyert Tim Lebbon tollából. A regény eseményei A nyolcadik utas: a halál és A bolygó neve: halál közti eseményeket mutatja be.
Várható megjelenés: szeptember 24.
A könyvet most rendkívüli 40% kedvezménnyel lehet előrendelni.

https://www.szukits.hu/egyeb/1537-tim-lebbon-alien-arnyekhajsza-konyv-001538.html

Forrás: https://www.facebook.com/szukitshu

Az információért köszönet Szilágyi Zsoltnak.

Weaver és az Alien:Isolation

Írta: , ekkor: 2014. július 24., 23:15 |

” Új videó jött az Alien: Isolationhöz, melyben az eredeti film szereplői mondják el véleményüket a Creative Assembly játékáról.
Sigourney Weaver (Ellen Ripley), Tom Skerritt (Dallas), Harry Dean Stanton (Brett), Yaphet Kotto (Parker) és Veronica Cartwright (Lambert) is hangját adja az Alien: Isolation karaktereinek, a fejlesztők meg is kérdezték őket arról, hogy mit gondolnak a játékról, a világról.

Az 1979-es Alien film szereplőivel a játék előrendelői DLC-iben találkozhatunk, és a SEGA igyekszik mindent úgy csinálni, hogy a rajongóknak ne legyen kifogása, sőt. Aranyos, ahogy a Brettet alakító Harry Dean Stanton meglepődik, hogy a film 1979-ben készült, és nem 1984-ben, ahogy ő gondolta. Sigourney Weaver még mindig gyönyörű és elbűvölő, de aki nem kíváncsi a színészekre, az legalább az in-game jelenetekért nézze meg.”


Forrás: http://www.gamestar.hu/alien-isolation-mit-gondol-rola-sigourney-weaver-video.html

Végigjátszás akár gyilkolás nélkül

Írta: , ekkor: 2014. július 17., 20:35 |

“Ölés nélkül is végigjátszható az Alien: Isolation

Nem meglepő, hogy a Creative Assembly lopakodásra és menekülésre kihegyezett horrorjátékában pacifista elven is érvényesülhetünk. A fejlesztők szerint az Alien: Isolationben szereplő minimális harcot is megúszhatjuk ölés nélkül.
Az Alien: Isolationben nem az ellenség módszeres lelövöldözésével érvényesülhetünk, a fejlesztők már a kezdetek óta hangsúlyozzák, hogy a játékban a horrorélményre összpontosítanak. Aki egy új Colonial Marinest vár, rosszul jár.

A vezető designer, Gary Napper a GamesTM-nek elmondta, hogy a játékot ölés nélkül is végigjátszhatjuk, annak ellenére, hogy a narratíva itt-ott megengedi az erőszakot. Egy-egy emberi vagy szintetikus élőlénnyel való találkozás akár vérontásba torkolhat, de lopakodással bármilyen konfliktus kikerülhető lesz.
Napper emellett kiemelte, hogy az űrállomás a legkevésbé sem lineáris felépítésű. A korábban bejárt területekre visszatérhetünk, nem fordulhat elő az, hogy ha belépünk az ajtón egy szobába, visszafelé már zárva lesz.
Az alien vagy az ellenséges katona bárhol ránk támadhat: a talajból, a szellőzőnyílásokból vagy a fal mögül felbukkanva. Lehet, hogy mozgásérzékelő sem lesz nálunk, és nincsenek mágikus golyók, sem mindent látó szem. Magunkra leszünk utalva.”

Forrás: http://gamekapocs.hu/hir/40814/oles_nelkul_is_vegigjatszhato_az_alien_isolation

Új AvP játék?

Írta: , ekkor: 2014. július 11., 12:05 |

“Valamire készül a Rebellion. Most éppen arról beszélnek, hogy szívesen visszatérnének a klasszikus szériához.

Az Aliens vs. Predator sorozat sok játéknak szolgált már alapul, a legtöbb sikeres cím mögött a Rebellion állt. A DSOGamingnek adott interjújában a stúdió programozóinak feje, Kevin Floyer-Lea elmondta, hogy nincs kizárva egy új AvP cím érkezése.

>>Mi nagyon jól szórakoztunk azon, ahogy játszottunk az idegekkel, hála a random spawn helyeknek, ahol az egyik alkalommal még gyógyító csomag, másik alkalommal egy Alien ácsorgott. Én nagyon szeretnék látni még egy AvP játékot, ahol nem tudod mi vár rád a következő sarkon.<< - jelentette ki Floyer-Lea.
A Rebellion legutóbb 2010-ben jelent meg Alien vs. Predator játékkal, amit vegyesen fogadott a közönség."

Forrás: http://www.gamestar.hu/erdekelne-titeket-egy-ujabb-aliens-vs-predator-jatek.html

Alien: Isolation – Ellen Ripley is játszható lesz

Írta: , ekkor: 2014. július 9., 21:16 |

“A SEGA új szintre emelte az előrendelői DLC-ket – néhány küldetés erejéig bárki játszhat az eredeti Alien film szereplőivel, aki előrendeli a játékot.

Ezen húzást követően valószínűleg nem szökik az egekbe a SEGA népszerűségi indexe, ugyanis egy ilyen előrendelői DLC egyenesen szembe megy azzal, amit a játék fejlesztői el szeretnének érni – hogy végre boldog legyen minden Alien-rajongó.

Az Alien: Isolation, bár az első film hangulatát kívánja visszaidézni, nem annak szereplőit állítja középpontba. Ugyanakkor az előrendelők a Nostromo Editiont kapják meg, ami két küldetést tartalmaz, melyekben Ellen Ripley, Dallas, Lambert, Brett, Parker és Ash jelennek meg. Ezt még a Last Survivor küldetéssel lehet fokozni, amit csak bizonyos viszonteladók adnak a Nostromo Editionön felüli extraként, és ebben is egy minden rajongó számára érdekes szituációt élhetünk át: Ripleyt irányítva kell megszöknünk a Nostromóról. Kérdés, hogy a DLC a játék megjelenése után is beszerezhető lesz-e. Ha nem, sok elvakult fanatikus valószínűleg minden késztetés ellenére is kihagyja magát a játékot, és az még a jobbik eset.”

Forrás: http://www.gamestar.hu/alien-isolation-nostromo-edition-elorendeles-dlc-ellen-ripley.html

Alien a magyar mozikban

Írta: , ekkor: 2014. július 5., 23:29 |

“Szeptemberben Budapesten és több megyeszékhelyen is megnézhető lesz moziban az Alien.
Az AeonFlux blog értesülései szerint A nyolcadik utas: a Halál bemutatójának 35. évfordulója alkalmából itthon is meg lehet nézni a Ridley Scott által rendezett klasszikust. A sokak által minden idők egyik legfélelmetesebb filmjeként megbélyegzett Alien Budapesten a Corvin moziban, vidéken pedig a megyeszékhelyek jelentős részén a multiplexekben kerül vetítésre.

A bemutatót a Pannonia Entertainment gondozza, és ők mondták el az AE-nek, hogy limitált vetítéssorozatról lesz szó, amely vadonatúj digitális kópiáról történik majd, eredeti nyelven, magyar felirattal. Jelen állás szerint szeptemberben egy hónapon át napi egy előadás keretében lehet megnézni a filmet, mely rendezői változatban kerül vetítésre.”

Forrás: http://sg.hu/cikkek/106362/az-evfordulora-itthon-ismet-lathatjuk-moziban-az-alient

Keresel valamit?

A kereséshez használd ezt a mezőt:

Nem találod amit kerestél? Dobj egy kommentet valamelyik bejegyzésnél vagy írj nekünk egy e-mail -t (impresszum)!

2014. augusztus
H K S C P S V
« júl    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031