Mozgásban az Alien: Isolation – Trauma DLC

Írta: , ekkor: 2014. december 3., 10:54 |

Mozgásban is láthatjuk az Alein: Isolation ma megjelent második DLC-jét.

Megkapta második DLC-csomagját az Alien: Isolation, melynek ezen alkalomból meg is érkezett a launch trailere. A Survivor módot kiegészítő Trauma berkeiben kapunk egy teljesen új főszereplőt és három új pályát Reoperation, Crawl Space és Overrun névvel. Aki a Season Pass-t anno megvette előre, az már töltheti is a csomagot.

A Trauma az Alien: Isolation eseményei előtt játszódik és ezúttal Dr. Lingard bőrét ölthetjük magunkra. A Creative Assembly alkotása szerencsére sikerrel mutatkozott be, a rajongók sem panaszkodhatnak rá, így reményeink szerint a többi DLC mellett egy folytatást is kap majd az Isolation.

Forrás: http://sg.hu/cikkek/109297/mozgasban-az-alien-isolation-trauma-dlc

Prometheus 2 – Nem alien aliennel

Írta: , ekkor: 2014. november 23., 12:04 |

“Azt már korábban is elmondta Ridley Scott, hogy a hagyományos nyolcadik utas nem fog visszatérni, de most már nyomatékosította is.

A nyolcadik utast lehet többé nem látjuk mozivásznon. Addig biztos nem, amíg Ridley Scott kezében van a sorozat, akinek most már úgy tényleg nagyon elege van a lényekből, és a Prometheus-t körülölelő pletykákból. Amelyeket mellesleg elsősorban a főszereplő Noomi Rapace indított el.

Még a színésznő mondta, hogy a következő részben a Tervezők bolygóján esetleg Istent találhatják meg, vagy talán az Ördögöt. A rendező Scott pedig nemrég ezt nyilatkozta: >>Elhatárolódunk az istenektől, a sárkányoktól (nyolcadik utas) és a többi szarságtól. Ha meglátok még egy sárkányt, főbe lövöm magam. Elég volt belőlük. Szóval a Prometheus 2.-ben megpróbáljuk felfrissíteni a alieneket. A Prometheus végén lévő alien nagyon hasonlított az eredetire. A következő filmben egy teljesen másfajtát fogunk látni.<<"

Forrás: http://cinestar.hu/cikk/prometheus-2-teljesen-uj-alien-jon

Semmitmondó hír második Prometheus filmről

Írta: , ekkor: 2014. október 25., 15:51 |


Bár még jó messze vagyunk a második résztől, a főszereplő már most beszél róla.

Legutóbb a rendező Ridley Scott elárulta, hogy a forgatókönyv készülőben van, de a következő filmje a The Martian könyvadaptáció lesz, aztán várhatóan jön a Szárnyas fejvadász 2., és csak ezek után kerül sor a Prometheus folytatására. Sűrű naptára lesz Scott-nak, ha a film valóban 2016. március 6.-ára van kitűzve.
Az MTV UK-nek ennyi információt sikerült kisajtolnia a Noomi Rapace-ból.

>>Tudom, hogy Elizabeth Shaw a paradicsomba akar jutni. Nem akarok visszamenni. Nem mehet vissza a Földre, mert nincs ott számára semmi. Tényleg. Oda akar menni, ahonnan azok jönnek, azok az óriás lények. Szerintem a fejében az egy sötét paradicsom bizonyos szemszögből nézve. Szóval mi van ott? Nem tudom. Szerintem válaszokat akar. Tudni akarja, és osztozom a kíváncsiságában, de haragjában is.<<

Mivel Ridley Scott elárulta, hogy a következő Prometheus is Xenomorph (nyolcadik utas) mentes lesz, megkérdezték tőle, ki lesz akkor az ellenség. >>Isten, esetleg? Isten vagy az Ördög. Nem tudom hova mennek, de már alig várom, hogy megérkezzenek. Nem tudom, mit fognak ott felfedezni.<<

Forrás: http://cinestar.hu/cikk/prometheus-2-noomi-rapace-a-filmrol

Alien: Isolation – Teszt

Írta: , ekkor: 2014. október 23., 22:18 |

Dzséjt jóvoltából, az SFportal oldalon olvashattok a játékról:

“A középszerű Aliens vs Predator és az alaposan elszúrt Aliens: Colonial Marines után a SEGA előállt a harmadik Alien-játékkal. Szkepticizmusunk nem volt alaptalan, de vajon félelmeinket igazolta-e a Creative Assembly műhelyében elkészült Alien: Isolation? Derítsük ki.

Ellen Ripley az alien miatt nem érhetett haza lánya, Amanda tizenegyedik születésnapjára. Azóta eltelt tizenöt év. Az immár felnőtt Amanda Ripley mérnökként dolgozik a Weyland-Yutaninak. Egy szép hegesztőpisztolytól fényes délutánon felkeresi Samuels, és közli, hogy előkerült a Nostromo fekete doboza. A rögzítő eszközért persze el kell menni, hiszen az a Zeta Reticulli szektorban keringő Sevastopol nevű űrállomáson van.

Nosza, Amanda és négy társa a Torrens fedélzetén elindul a Jupiter-szerű KG348 körül keringő űrállomásra. Odaérve azonban megdöbbentő látvány fogadja őket: a Sevastopol súlyosan megrongálódott és teljesen néma. Ripley, Samuels és a WY képviselője, Taylor űrruhában kísérelnek meg átszállni az állomásra, ám egy robbanás szétválasztja őket. Innentől kezdve Ripley-nek többnyire egyedül kell boldogulnia a haldokló Sevastopolon, ahol nem elég, hogy a legénység csoportokban küzd az életben maradásért, ellenségnek tekintve mindenkit, aki nem tartozik közéjük, de valami még vadászik is az emberekre a sötétben. Valami rémséges. Valami halálos. Valami idegen.

Bár a játék folyamán a fontosabb szereplők beavatnak minket a kulcsfontosságú eseményekbe, az Alien: Isolationteljes történetét a Sevastolinken át ismerhetjük meg. Erre a pályákon elszórt számítógépek segítségével kapcsolódhatunk fel és olvasgathatjuk az üzeneteket, meghallgathatjuk a hangfelvételeket – illetve olykor-olykor ezek segítségével nyithatjuk meg az utat a továbbjutáshoz. Emellett itt-ott kazettás felvevőket is találhatunk, amik szintén értékes részletekkel szolgálhatnak a Sevastopol tragédiájáról. Ezek felkutatása és használata persze kockázatos, hiszen az alien kíméletlenül megöli Ripley-t, hiába görnyed egy számítógép fölött, de csak ezekkel nyerhetünk teljes betekintést az Isolation amúgy remekül felépített sztorijába.”

A folytatás az alábbi linken található meg: http://www.sfportal.hu/alien-isolation-teszt-17899.scifi
 

Aliens vs. Predator (2000) – most ingyen letöltheted

Írta: , ekkor: 2014. október 15., 23:43 |


“A GoG szereti elkényeztetni az arra látogató játékosokat, de ezúttal nem teljes önzetlenségből kínál egy ingyenes lövöldét.

Az emlékezetes, 2000-es lövölde, az Alien vs. Predator péntekig ingyenesen letölthető.
Természetesen a játékot annak érintetlen formájában, korlátozások nélkül kapjátok meg, de azért van egy apró (és tényleg) marketingfogás e mögött.

Az ajándék célja ugyanis, hogy ezzel népszerűsítsék a GOG.com saját platformját, a GOG Galaxy bétáját. Tehát ahhoz, hogy megkapjátok a játékot fel kell iratkoznotok a Galaxy következő teszt fázisára, és ezután kaptok majd egy aktivációs kódot (ennek megérkezése néhány napon belül várható az igényléstől számítva) amivel hozzáférhettek a platformhoz. Az újdonsült program az AvP-vel fogad majd titeket.

A játék multiját is a GoG Galaxy hajtja majd, de cross-platform a rendszer, tehát a Steames haverokkal is játszhattok majd a GoG-on keresztül.”

Forráshttp://www.gamestar.hu/alien-vs-predator-2000-most-ingyen-letoltheted.html

Aliens is a magyar mozikban

Írta: , ekkor: 2014. október 11., 23:44 |

Egykori magyar plakát! :)

“Mivel a 35. születésnapja alkalmából újra bemutatott Alien – A nyolcadik utas: a Halál mindent felülmúló sikert aratott, az azt bemutató Pannonia Entertainment a folytatást is elhozza a hazai mozikba. A mindössze bő négy hétig vetített Alienre országszerte 10.025 néző váltott jegyet, ezzel bőven meghaladva a filmmel szembeni elvárásokat. A Corvin egy rakat teltházas vetítésen van túl, amely példátlan teljesítmény egy előzetesen szinte csak közösségi médiákban (pl. nálunk : ) promózott bemutatótól.

A sikeren felbuzdulva a forgalmazó (a tervek szerint) jövő januárban elhozza A bolygó neve: Halált is, méghozzá annak rendezői változatát, melyet eddig még nem láthattunk mozivásznon. A bemutató részleteit majd alaposan kivesézzük, addig is örvendjünk: végre ismét a mozi rejtelmes sötétjében hallhatjuk azt a felejthetetlen parancsot, amitől még egy idegenkirálynő is maga alá petézik. Get away form her, you bitch!

UPDATE: No, már van is egy hírünk: az első részhez hasonlóan az Aliens is eredeti nyelven, magyar felirattal kerül bemutatásra.”

Forrás: http://aeonflux.blog.hu/2014/10/11/exkluziv_az_alien_utan_az_aliens_is_ujra_a_magyar_mozikban

Alien: Isolation – megérte várni rá?

Írta: , ekkor: 2014. október 5., 16:31 |

“A Colonial Marines-botrány után még nagyobb volt a tét: vajon boldogak lehetnek végre az Alien-rajongók, vagy ismét csalódniuk kell? Megjöttek az első értékelések.

Jövő héten – sok más egyéb játék mellett – megjelenik végre az Amanda Ripley többé-kevésbé magányos kalandjait feldolgozó Alien: Isolation, a hónap egyik legfontosabb címe.

Egyelőre nagyon jól áll az október, mind a pár napja kapható Middle-earth: Shadow of Mordor, mind a ma megjelent Forza Horizon 2 magas pontszámokat kapott. Több mint negyven játék jön még a hónapban, és ha csak azok fele hasonlóan teljesít, már boldogak lehetünk. Az Alien: Isolation az első értékelések alapján épp azt nyújtja, amit ígért, és amitől visszatérhet a franchise rajongóinak hite. Íme a pontszámok:

The Guardian – 5/5
Total Xbox – 9
Xbox Achievements – 9
PCGamer – 9.3
Eurogamer – 8
Metro – 7
Gamespot – 6
GamesTM – 9
CVG – 8
Videogamer – 9
Games Radar – 4.5/5
IGN – 5.9
PlayUK – 9
The Escapist – 4.5/5
GameFront – 9.2
GodIsAGeek – 9
Polygon – 6.5
Digital Spy – 4.5/5
Game Informer – 7.75
Destructoid – 8.5
Shack News – 8
GamerZone – 7

Ugyan becsúszott egy 5.9-es és néhány 6-7 közötti is, a fentiek zöme 7 fölött van. Mi még éppcsak elmerültünk a játékban, de ahogy kész a teszt, azonnal közzétesszük itt, a GSO-n.
Az igazi hadcore fanoknak még érdemes megfontolni az Alien: Isolation előrendelést, ugyanis akik a megjelenés előtt lefoglalják a játékot, megkapják az Ellen Ripleyt felvonultató Crew Expandable DLC-t és a Last Survivor DLC-t is, illetve egy művészeti könyvet. Ha az 576-nál rendelitek elő, exkluzív Sevastopol felvarrót is kaptok, ami szintén nem utolsó dolog.”

Forrás: http://www.gamestar.hu/alien-isolation-megerte-varni-ra.html

Prometheus 2 – Alienek nélkül?

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 25., 21:35 |

“Annak ellenére, hogy a Prometheus az Alien-sorozat előzménye, egy-két részletet leszámítva, túl sok közös pontjuk nincs. Még csak a hagyományos ‘nyolcadik utas’ sem jelent meg, csak egy távoli “rokona’.
Talán csalódást keltő volt némelyeknek, hogy a már megszokott ‘nyolcadik utas’ nem tette tiszteletét a Prometheus-filmben. De vajon számíthatunk-e rájuk a második részben? Ridley Scott megint mesélt egy keveset a következő részről, és a Szárnyas fejvadász 2.-ről is.
Hát nagyon úgy tűnik: nem. A klasszikus Xenomorphok nem teszik tiszteletüket a következő részben sem.

>>A szörnnyel végeztünk. Szerencsére találkoztam H.R. Giger-rel annyi évvel ezelőtt. Nehéz azt megismételni. Sikerült beleerőltetni a szörnyt, bár ők azt mondták túl obszcén. Nem akarták vászonra vinni, de én azt mondtam >>Meg akarom csinálni. Ez fantasztikus.<< De négy film után, szerintem kezd kimerülni. Azt hiszem, ideje valami érdekesebbel előlépni, és szerintem megvan, mi lesz a következő lépés. A Tervezők kezdetnek jók voltak. Most is épp írják a forgatókönyvet. Határozottan meg akarom csinálni, mert imádtam dolgozni a Prometheus-on. Valószínűleg Elizabeth Shaw-val és az android David-del folytatjuk. Találjátok ki ő, hogyan kapja vissza a fejét!<<

Néhány szó Harrison Ford-ról és a Szárnyas fejvadász 2.-ről.
"Találkoztam vele a balesetét megelőző éjszakán. Remélem, semmi közöm hozzá. A film már be van táblázva. Azt még nem tudom pontosan mikorra, mert Harrison még dolgozik a Csillagok háborúján. Folytatás lesz, és meglepően jó története van."

Ridley Scott legközelebb Andy Weir The Martian című regényét viszi filmvászonra Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara és Mackenzie Davis szereplésével."

Forrás: http://cinestar.hu/cikk/prometheus-2-ridley-scott-az-alienrol

Alien: Isolation – fél napnyi rettegés?

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 22., 23:08 |

“A játékmenet sajátosságai miatt lehetetlen megsaccolni, pontosan mennyi idő is kipörgetni az Alien: Isolationt, de a fejlesztők szerint aki ügyes, még az sem végez vele hamar.

Már csak két hétre vagyunk az Alien: Isolation megjelenésétől , ami jelen állás szerint akár az év legjobb játékai közt is ott lehet. Ehhez persze még be kell váltania a hozzá fűzött ígéreteket, de mi bízunk benne, hogy Ripleyék elkápráztatnak majd minket.

Egy horrorjáték esetében nagyon nehéz belőni a játékidőt, hiszen ha valaki elakad egy ponton, akár órákat is veszíthet, de azon is sok múlik, hogy mennyire vagyunk hidegvérűek. Ha valakinek kötélből vannak az idegei és izomból végigszalad a pályákon anélkül, hogy akár egy pillanatra is 80 fölé menne a pulzusa (pedig mint tudjuk, szaladgálni nem szabad), az sokkal rövidebb idő alatt befejezi majd a játékot, mint az a játékos, aki a legapróbb pisszenésre is bebújik az ágy alá.
Az első ígéretek szerint az Alien: Isolation 25 óra játékot kínált volna, és bár örülünk a tartalmas játékoknak, egy ilyen cím esetén vontatottá válhat a dolog. A játék vezető dizájnere egy interjúban elmondta, hogy az egyedi játéktechnikai megoldások miatt képtelenség pontos számot mondani, hiszen elképzelhető, hogy valaki órákig nem találkozik az aliennel, míg másokat úton-útfélen megzabál, de a kampányt igyekeznek 12-15 órára belőni.”

Forrás: http://www.gamestar.hu/alien-isolation-tobb-mint-fel-napnyi-retteges-var-rank.html

Cinestar megemlékezés az Alien-ről

Írta: , ekkor: 2014. szeptember 21., 22:44 |

“35 évvel ezelőtt mutatták be az amerikai mozik a legelső Alien-filmet. Eme jeles évforduló alkalmából nemcsak a mozik tűzték ismét műsorra a nyolcadik utast, de mi is speciális összeállítással készültünk!

Gladiátor, Titanic, Harcosok Klubja, Amelie csodálatos élete… Mi bennük a közös? Hogy mindegyik díjazott világsiker filmrendezője az Alien négy részes sorozatának megvalósításában is részt vett, és ezzel is beírták magukat a filmtörténelembe. Sok olyan sorozat és trilógia létezik, ami mérföldkőnek számít a filmiparban, és némi jóindulattal az Alien, azaz a Halál sci-fivel ötvözött horrorisztikus történetei is korszakalkotónak számítanak.

Ridley Scott nyúlt először a rovarszerű parazitákhoz. A Nyolcadik utas: a Halál című műve csupán a második rendezése volt, mégis, ennek nyomán képregények, könyvek és játékok is megjelentek a piacon, egyfajta divathullámot indítva el, de a kritikusokat is megfogta, nem csak a vérre szomjazó közönséget. Ráadásul egyedülálló módon ez volt az első olyan film, aminek az akcióhősét nem egy olajozottan fénylő testű adonisz, hanem egy nő játszotta. A nézők rajongtak érte, harminchárom éve egy ilyen filmet, ilyen vizuális megoldásokkal csak imádni lehetett. A jó marketing is rásegített a sikerre. “Az űrben senki nem hallja a sikolyod.” Ki ne zsongott volna be ettől a mondattól? A Csillagok háborúja, a Harmadik típusú találkozások, és más, Földön kívül játszódó filmek népszerűségén az Alien vidáman belovagolt a top filmek közé, és ma is klasszikusnak számít, némelyik mondata szállóige, a színészek világhírnévre tettek szert, jócskán hozott a konyhára, és még Oscar-díjat is nyert a látványvilág miatt. A premiert követően egyértelmű volt, hogy a siker második részt is követel. Ridley Scott azonban egy másik jelentős dologgal is gazdagította a filmtörténetet: neki köszönhető, hogy manapság létezik a “rendezői változat”, ami a rendezők eredeti ötleteivel leforgatott filmet jelenti, előtte csak a kész filmeket lehetett látni. Hála neki, ma már a legtöbb film többféle befejezéssel, plusz – vagy épp kivágott – jelenetekkel is fellelhető. Scott azonban a második résznél már átadta a stafétát egy olyan embernek, aki manapság amúgy is az amazon típusú nő alakjáért rajong, és filmjeiben rendszerint minimum egy ilyen karaktert el is helyez, ez az illető pedig James Cameron.

A Bolygó neve: Halál elnevezésű rész forgatása azonban nem volt zökkenőmentes. Cameronról tudvalevő, hogy nem egy könnyen meggyőzhető, simulékony ember, inkább a kemény és szigorú, sőt makacs jelzőkkel szokták illeti, így nem is csoda, hogy mikor a stúdió azzal kezdte, hogy egy olyan változattal is készüljön, amiben nem szerepel majd Ripley (az első rész főszereplője), ezt kerek-perec megtagadta. Ripley nélkül ez nem az Alien. Sigourney Weaver ennek hallatán szívta a fogát rendesen, nem akarta, hogy a karaktere kidolgozatlan legyen, ódzkodott a szerződés aláírásától, de Cameron végül meggyőzte (milyen meglepő), ahogy mindenki mást is. A visszajelzések pozitívak, lelkesek, elismerőek voltak. A kritikusok szerint Cameron nem csak fantáziadúsan folytatta az első filmet, de gyakorlatilag még a műfajon is csavart egyet: ez nem csak egy sci-finek álcázott horror, hanem a katonai kommandófilmeket is simán lesöpri a pályáról. A második rész már nem csak egy, hanem két Oscart nyert: hazavihette a legjobb hang és látványeffektekért járó díjat, és tucatnyi más jelölést is begyűjtött, például Golden Globe-ot. James Cameron szokás szerint nem aprózta el a dolgokat, hatott a szellemre és a lélekre, megdolgoztatta az idegeket, és ott voltak A Nők is: Weaver önálló és kemény karaktere, valamint egy talpraesett kislány a sok keménylegény katona közt. Akció, félelem, küzdelem – garantált siker egy horrornál, jöhetett is a harmadik rész.”

A folytatás az alábbi linken található: http://cinestar.hu/cikk/az-urben-senki-sem-hallja-a-sikolyod-1-resz-1

Írta: Hompola Júlia V.

Keresel valamit?

A kereséshez használd ezt a mezőt:

Nem találod amit kerestél? Dobj egy kommentet valamelyik bejegyzésnél vagy írj nekünk egy e-mail -t (impresszum)!

2014. december
H K S C P S V
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031